Welcome to my blog.. LOVE it? thank you~ HATE it? HELL is Waiting For You..MUUAAAAHHH!! ~! !!♥sukasukicacimaki♥!!: 2012

:: Gonjeng ::

Monday, 20 August 2012

Raya Yang Agak Suam-Suam Kuku -raya 1st,2012


SELAMAT HARI RAYA!!
MAAF ZAHIR DAN.... BATIN?? zahir ja lah dulu, batin tiada kaitan.. hewhew *gelak gedik*

tahun ni hari raya jatuh pada 19 ogos tu pun lepas kakak aku yang sms time aku kat surau, 'weh,esok raya..'
and i was like, OKAY....

preparation for this year agak sederhana.. nothing special.. baju kurung dua pasang.. kasut sepasang.. tudung 4 helai..eh,boleh pula?kuih semua kami BUAT di kedai.. tema rumah tahun ni warna PINK!! langsir pink,lapik meja pink,sarung kusyen pink,balang kuih pink..fuhh~~ tetiba pink..

yang x best nya raya kami bila my one and only sister tak balik beraya dengan kami.. almost 3 years dah dia tak beraya dengan kami.. what a sad family! nasib baik ah tahun ni ada dua orang sepupu yang tercinta teman kami beraya tahun ni kalau tak, raya dua beranak lar aku drngan my mum.. my dad? urghh, as usual pagi raya 1st memang tak dengan kami..

apa2 pun have a splendid eid guys!! minta MAHAP banyak2 k.. here our some yesterday pictures .. :)


di pagi raya.. :)

ni lar dua orang kazen aku yang tersinta..hehe

with my beloved mum.. :)

peace haziq!

kojen2 tersinta...

anty kici and anty basar.. ;p

sama tema kami.. hehe

my mum with the twins.. hehe

Anna & Anni

here we are once again!!



ini baru raya pertama.. kalau aku rajin aku update untuk raya kedua lagi k.. hari ni kami ada masak2 sikit.. datang lar.. hoho

SELAMAT HARI RAYA..!



P/S; pagi raya lagi dapat berita yang agak melukakan hati bila aku dapat tahu si DIA rupanya dah ada cewek baru yang di gelarnya CIK KAK!
DUSH! awat no cheq ni gatai sangat nok stalk blog dio... serve me right! honestly, aku still boleh terima kalau dia dah ada dia punya own life.. aku redha, TAPI  please tell me that your cik kak is not 'that girl'..


anyway, SEMOGA KAU BAHAGIA.. :')





Sunday, 22 July 2012

Bukan Rezeki Sayaa.. :')



Hey! i just finished my 'lovely' camp session.. *lovely lar sgt*
hmm.. entri kali ni bukan maw crita pasal plkn's experiences, tu kita story next entri ok! 
entri ni maw crita pasal kekecewaan beta yg tahap infinity! huh!
entries sblum ni ada crita pasal aku p interview maktab kan? n korang pun dapat rasakan betapa berharapnya aku 'agar supaya' aku dapat maktab tu..

hmm,, unfortunately i didn't get it.. what a sad life ow.. almost 1 week juga lar aku nangis time kat kem tu.. depress ni berabis.. tekanan lg bila kawan2 yg lain further their studies suda n i was like a loser ow at that time..




at the end of the day, aku decided utk masuk form 6 sebab aku teda apply mana2 lg kan.. so kpd yg ingat aku ni LOSER berabis sbab x msuk uitm, HELLO? aku yg teda apply ok! stop judging me!

n for those who yg always perli aku masuk form 6 with their punya ayat, 'aih,watpa kaw sini?' 'kenapa kaw terdampar sini?' 'napa x masuk U?' n yg paling x boleh tahan bila someone tu ckp, 'bagus2 result kaw tu pun kaw masuk form 6 ja? setaraf juga lar kaw dgn yg lain' CIBAI ow tu mulut.. these people kan mcm nda suka ow aku still kat majakir tuu.. punya sucks!!

1st day masuk form 6 a bit awkward lar coz different class .. *im in economy class..different environment and the most important thing is DIFFERENT FRIENDS!!
awww... i do really miss my old classmates!! i want them back!! there's no one will replace them.. I LOVE THEM SO DAMN MUCH!!

time masuk tu memang tahan ja dari nangis sebab aku dah terbiasa pergi sekolah mesti ada dorang! tp skrang pegi sekolah bukan dorang! huhu
aku x boleh tahan bila ada orang tegur, 'aih, tinggal sorang ja?' 'teda sudah kawan kaw sini kan..' 'mana yg lain?' aww.. those words hurt me so much baa.. time tu lar airmata bergenang.. huu




tapi its okay!! perjuangan mesti diteruskan.. buktikan kpd mereka yg suka bercakap tu.. rezeki ada dimana-mana.. n betul ckp mama aku, mgkin ada hikmah sebab maw kasi kawan mama aku d rumah.. coz i know my mum teda kawan d rumah.. after almost 3 months alone d rumah sebab aku p plkn, xkan maw tinggalkan mama aku g?

Allah maha mengetahui.. Allah telah aturkan yg terbaik utk umatnya..segala yg tejadi ada hikmahnya.. kita cuma mampu berdoa utk diberi kekuatan.. semoga rezeki aku lebih baik lepas ni.. Amiinn..

p/s- cibai betul lar ayat aku dalam ni rojak berabis.. mcm trip pulaa... ahh.. aku juga yg baca sndiri baa.. lantak lar.. hehe

Sunday, 3 June 2012

Another nervous moment


memang aku cuti dari selasa sampai ah ahad ni *bebrapa jam before bertolak*

cuti memang nda cukup... so meng update blog pun teda masa walaupun byk pkara had happened dalam masa 5 hari ni.. tp apa2 pun dalam fkiran aku 1 benda n 1 tarikh ni jaa.. 
5 JUN 2012... huu
kputusan maktab yg interview hari tu keluar.. aku betul2 maw maktab tuu.. tu ja aku harapkan.. harapan parents aku gak.. siang malam aku berdoa and harap disana lar rzeki aku coz apa2 yang aku cek sblum ni semua HARAP MAAF!! grrrrr....
aku betul2 maw ni and aku betul2 mengharap.. aku xtaw cmana keadaan aku kalau aku xdapat... memang tamparan hebat aku rasa.. huu
apa2 pun berserah n berdoa sama Allah.. semoga aku dapat masuk maktab perguruan ti.. AMIINN...


Wednesday, 30 May 2012

im coming home.... coming home....


KOTOBIAN TADAU TAGAZO DO KAAMATAN!! haha

chak!! saya dah pulang emak buat cucur! hee.. 
semalam aku sampai rumah and x sempat pula maw update blog... endeee.. penat ok.. lgpun ramai idea d kpala ni so xtaw camna maw arrange bagi kuar... nanti2 lar k.. aku tdur dulu.. hehe

salam

Tuesday, 1 May 2012

selamat tinggal sayangkuuu.. x mudah aku pergiii... oohh woo..






hmmm.. hari ni malam last tidur d rumah.. sebab besok masuk plkn sudah..*lap2 airmata*
hmm.. of course aku akan rindu mama,bapa,c ucing,bilik and katil aku!! hmm.. masakan mama pun aku rindu k.. tapi next week aku balik kejap coz mau temu duga.. hah, ni lagi aku nervous sebab aku betul2 mau ni.. rasa macam mau ambik spm gak nervous dia..*urut2 dada* 
harap2 aku dapat sebab aku betul mau ni... amiinn.. kalau aku dapat ni aku akan puasa 3 hari b'turut2.. blog ni jadi saksi.. *wink2*
lagi aku bengang, bila kpm tahun ni bagi penangguhan kat org yg mau masuk form 6... EEERRRGHHH!!!  bagitaw pun lambat baa.. besok jalan plkn malam ni baru gtaw.. barbie ahh!!! aku yang tersepit bila ramai kawan2 tarik diri last minit..... 
and lagi aku sentap bila mama aku cakap, 'x daftar form 6? manataw x lulus interview tu??' aww... nauzubillah.. macam kena rendahkan pula kemampuan aku.. aku diam ja time tuu... hmm.. now kena berusaha lepastu berdoadan tawakal kepada Allah....
ok lar, gtg guys.. bsok bgun awal... kalau panjang umur kita jumpa lagi k...... muuaaahh!!

p/s: btw, hari ni hari 1st aku guna num celcom... digi goodbye dah.....

Sunday, 29 April 2012

tomorrow is the day!


eh? ada auto Assalamualaikum lar.. *sakai*

emm.. hari ni 29hb jadi besok mesti 30hb kan.. so besok jugak lah result permohonan maktab keluar.. *telan air liur*
ni yang aku takut ni sebab aku betul2 mau ni lebih daripada aku mau aizat abd.. eh? haha.. ehem2.. serius balik..*betulkan tudung*  tapi memang aku betul2 mau maktab tuu.. aku risau+takut kalau2 xdapat.. sebab sebelum ni apa2 yang aku check mesti result dia HARAP MAAF.. aku boleh heart attack 6 saat kalau result dia macamtu jugak besok..*nauzubillah*

just pray the best for tomorrow.. doakan saya.. *buat mata puss in boots* harap2 saya dapat.. AMIINN..



k ah.. mau tengok mentor... kbai! *lambai2 tangan*

Wednesday, 25 April 2012

Kalau boleh..........

Assalamualaikum...

ehem2.. before ni aku ada cakap mau tulis pasal ciri-ciri lelaki idaman aku kan? *angkat2 kening*
aku malas mau taip and describe panjang2 so aku bagi contoh sorang mamat ne ah.. awww... kalau boleh aku mau boyfriend macam dia.. boleh? hehe highlight the MACAM word.. aku cakap macam/seperti/ibarat dia ja kan.. bukan aku mau dia.. nampak beza? *asah2 buku lima*

ok.. aku kenal dia dekat twitter.. tweets dia semua awesome taw.. cuba baca tweets dia KAT SINI and dia ni beza sangat dengan harun salim bachik walaupUn dia selalu kaitkan dalam blog dia.. haha.. aku kategorikan dia sebagai seorang yang sweet sangat and tahu jaga hati orang.. yang bestnya kalau kita mention dia mesti dia akan reply.. *flip hair*
aku suka baca blog dia sebab ayat dia poyo gila.. hah  KLIK SINI kalau mau baca blog dia.. entry dia bagi inspirasi untuk blogger lain.. trademark dia selalu dkat blog tu, harun salim bachik,norlia ghani and tembikai lapan biji..hehe.. lagi satu, dia suka makan aiskrim! wehooo..

siapa dia? dia ialah AIZAT AMIRUL... *tepuk tangan sambil berdiri*

dia comel taw.. orang cakap muka dia macam Bruno Mars.. tapi aku rasa dia hensem lagi kot dari Bruno sebab bruno tu macam om sikit.. ;p ada juga cakap muka dia macam pelakon Aeril zafril tuu.. itu aku boleh terima k.. yang penting senyuman dia manis.. x caya? tengok ar gambar2 yang aku cilok dari twitter dia.. sorry aizat.. *susun 10 jari*


ni gambar yang buat satu Malaysia panggil dia Bruno Mars

hah.. ni gambar tayang gigi comel kan? *hulur pisau kalau cakap x*


haaah!! ni lar antara sebab kenapa aku cakap dia sweet.. dia buat untuk gf dia.. tapi dengar dah putus..  diorang sweet ok.. sayang bila putus..


ni current twitcon dia.. peace!

ok ni kreatif! tindakan bijak sangat.. boleh contohi ok..

aku excited tengok gambar ni.. melting bila tengok gambar kenyit mata tu.. *cepat2 masuk peti ais*


ok.. ni saja mau cakap diantara ciri yang aku mau.. ciri tu ada pada dia.. *cough* ingat balik k yang aku cakap aku just mau yang MACAM dia.. get it? jangan cop aku terhegeh kat dia pula taw.. tembak kang! okbai!


 p/s: saya taw blog ne maybe  xda readers sebab baru tukar url and sejak tu x pernah expose to public lagi.. so sekiranya aizat or siapa2 yang rapat dengan aizat terbaca entri ni saya minta maaf ok sebab tulis pasal aizat.. lagi2 tang ambik gambar2 aizat ni.. saya bukan nak tulis buruk pasal aizat pun.. harap maaf ok.. kalau x suka boleh bagitau ok.. saya boleh delete.. *serius kening bersambung*

Tuesday, 24 April 2012

Tweet Limit Siak!!

Assalamualaikum...




nampak gambar atas ni? aku bengang lar! baru 'beberapa' ketul aku tweet hari ni.. tu pun stengah hari aku x tweet.. jadi macam ni? nasir bilal khan pun boleh marah ok.. tembak kang burung biru tuu.. dah lar malam2 macamni aku memang suka tweet banyak benda.. geram siot bila hanya mampu baca tweet orang ja d TL.. gataaaaal hati aku... time aku benafsu tinggi mau tweet lar dia macamni.. dua malam berturut-turut ok jadi macam ni.. mana x geram.. mau komplen dengan pengasas ni.. eh, aku lpa lag nama dia.. drake? dark? aku ada RT tweet tu td taw.. ahhhh,,, nanti aku ingat balik aku gitaw.. wan maimunah pun x larat mau ingat nama2 semua tu.. k lar, x tweet maknanya aku kena tidur... selamat malam adlin aman ramli... 

p/s: agak geram bila kazen aku x reply sms aku.. grrrr!!!

Monday, 23 April 2012

Single.. *cough*

Assalamualaikum...

SAYA SINGLE.. 


phui! statement bajet gila barbie.. haha.. Anna x kisah pun bab single ni.. awesome okay.. lama x rasa hidup single *jolok tekak*
bila fikir-fikir balik, alaa.. rilek ar.. baru almost 5 bulan.. ada lagi yang langsung x pernah couple.. kalau boleh aku mau tukar life dengan orang x pernah couple tu.. pasal? hmm.. saja mau jadi ibarat daun hijau yang baru lahir. *apa aku merepek ne barbie?*
ehem.. lagi satu, aku tengok kat luar tu lagi ramai yang cantik,lawa dan handsome still single.. aku kagum lar orang2 macam tuu.. x tau kenapa.. so dalam otak karat aku ni memang lar t'fikir, 'sedangkan diorang yang cantik,lawa pun still single ni lagi aku yang t'hegeh2' *batuk*
sekarang ni memang aku fikir pasal future aku ja.. *makin matang aku weh* kalau mau ada bf pun biarlah yang kawin terus... pilihan parents pun boleh.. eh? haha
ok lah.. tu jaa kot.. battery lappy agak gay sekarang ni.. InsyaAllah panjang umur aku update lagi.. *lambai2 tangan*


p/s: lepas ni aku akan story pasal lelaki idaman and pasal ex2 aku kot.. *pehal bahasa agak minta samak ni*

Saturday, 14 April 2012

Saya Risau.. :-/

Assalamualaikum..




sebenarnya aku risau.. risau pasal masa depan.. sangat.. apa lar nasib aku lepas ni.. result aku hari tu memang ok.. tapi lagi ramai yang lebih bagus.. hmm.. haritu aku ada isi 1 tempat.. memang tempat yang aku maw masuk sangat2.. guess what? 120 kekosongan sahaja seluruh Malaysia.. eeerghhh... please lar.. brapa ramai yang cemerlang.. so aku harap yang cemerlang2 tu x payah ar isi tempat tuu.. pergi ar jadi doktor or engineer sana.. btw, aku risaw sebab semau tawaran akan keluar bulan Mei ni tapi time tu aku masuk plkn.. so? macam mana maw taw atau urus?? eerrghh... plkn menyusahkan!! 

p/s: apa-apa pun, rezeki di tangan Allah.. doa dan tawakal menjadi taruhan.. 

Thursday, 12 April 2012

Sebenarnyaaa.... Saya.....

*cough* Assalamualaikum...

SEBENARNYA........





Emm.. dunno camna maw start.. actually aku sentap dengan salah sorang kawan aku ni.. yelaa.. aku ni kan sensitif sangat.. so kenapa still maw cerita pasal tu.. skill dia tu macam maw cakap, "see? u're a loser and i am the winner.." aku makan dalam taw.. malu aku maw berdepan dengan dia and kawan-kawan aku yang lain lepas ni.. "kaw ada dapat blablabla? aku ada...." bayangkan kalau kawan aku yang lain tu taw, mesti ada ar suara-suara sumbang cakap "eh, bukan dengan kaw lagi?" mesti dalam hati tu cakap, tu arr.. perasan sangat.. yaa... yaa.. i have to change.. so do i need to forget all my past life? seriously aku rasa maw lari ja dari diorang semua tu.. memang aku sengaja x reload fon aku sekarang sebab 1 alasan untuk x reply sms2 diorang.. call2 diorang pun aku x angkat lagi.. aku lupa kawan kaa?? hmm... memang aku akan tukar number phone lepas ni.. lari dari masalah.. lari dari rasa malu and lari dari rasa sentap.. no one akan taw except my family.. perkara ni memang agak lama dah.. it happened on last time kitorang hangout yg hampir sehari suntuk.. aku fikir perkara ni kejap jaa tapi betul2 ar aku sentap smpai makan dalam.. hmm...tapi aku rasa apa yang dia buat tu ada baiknya juga sebab buat aku sedar supaya tidak...................hmm
tetiba rasa maw nyanyi pula,
"selama ini ku mencari-cari teman yang sejati lalalalaaa.." eh, lupa lirik lar pulaa..sokey2, suara still mantap.. haha

p/s: hari ini tonsil saya berdarah.. kbai..

Wednesday, 11 April 2012

Chet!

Haktui! Hakpui! pui2! buang karan!! aku stay up lmbat b'reply tweets rupanya sama perempuan... phuuuuuuiiiiiiiiiii!!! tiada perkataan yg mampu describe betapa menyampah n menyesalnya aku breply tweets dgn dia,, buuuwww.. fan dia juga rupanya bwat acc tu. patut ar x rmai followers.. ee.. geraaaam pun adaa.. the moment dya ckp, 'bukan i yg nyanyi,diorang aarr..' memang aku syak antara 3 org tuu... wuuu... xdapat lpas geram d twitter sbab dia dah follow aku.. dan aku kononnya lar follow back.. tp nty aku akan unfollow back tuu... hoho... em, bukannya aku xmaw breply teets sama pompuan.... tapi tyme tu aku eksited n berharap sgt yg reply tu diantara group members dorang... namuunn.... sob3... nyyte,,,,

Guess What??




Assalamualaikum..

Hari ni masuk hari kelima beta demam.. agak pelik kan? sakit kepala berdenyut-denyut dan yang paling penting TONSEL GUA!! huaaarghh!! *b'tukar jadi shrek*
memandangkan hari ni pertabalan 'uncle' saya jadi Yang Di Pertuan Agong Yang Baru *cough* 
jadi beta umumkan CUTI UMUM untuk seluruh rakyat Malaysia!! Hidup Agong!! *sneeze*

Tapi yang x best demam ne lar.. hari kelima barulah aku diangkut ke klinik.. maw bangun pun ala-ala manja gitu.. agak longlai.. aku hanya sempat menonton 'uncle' aku di kaca televisyen kurang daripada setengah jam sebab Auntie Besar*gelaran daripada anak2 buah mama aku* sudah memujuk kanak2 purba ini untuk bersiap ke klinik.. disebabkan agak malas, jadi aku cuma sarungkan tarcksuit,long sleeves dan tudung ekspress kaler hitam.. memandangkan cuaca agak panas2 manja, so aku kononnya pakai lar sepek mata hitam yang besar macam mata lalat tu.. mama aku gelak lpastu dia cakap macam artis pergi court.. aku memang xda mood maw gelak so hanya snyuman kambing yg mampu ku ukir,, wakaka

dah sampai klinik, x brapa ramai pesakit so tunggu pun x lama..time bertentangan mata dengan doktor tu, macam2 lah dia tanya.. aku cuma biar dia periksa sebab malas maw bagi keterangan.. tapi bila aku bagitau yang aku alergik dengan panadol hospital, terus dia gelak sambil cakap, "ada-ada ja kau ni..cerewat pulaa" duh! aku x tipu ar.. AKU X TIPU! wahaha.. tp memang ramai x percaya pun.. tapi memang aku x boleh makan panadol tu sebab leher beta akan gatal..hoho

ok,sesampainya dirumah, aku tanya anty besar, "ma, napa lama juga aku demam ni?" lpastu mama aku ada kuarkan 1 uncang yg dalam dia mungkin kayu/akar hutan.. "hmm..mungkin kau keteguran..cuba mandi air ne"
Alhamdulillah, lepastu ok sikit tapi x taw lar atas jasa uncang 'misteri' tu or ubat klinik tuu... DEMAM KETEGURAN? hmm.. selalu sangat....aku pun xtaw apa yang aku tegur..lol

oyaa... malam ni kecoh pasal amaran tsunami dikeluarkan di lautan hindi yang tempiasnya melibatkan negara kita gak... seram juga tapi Alhamdulillah amaran tu dah di tarik balik.. tapi walaupun amaran tsunami dah ditarik balik, amaran Allah sentiasa ada.. itu amaran Allah sebenarnya... :)

ok lar.. time makan ubat pun dah sampai so kemungkinan besar lepastu beta akan beradu... selamat malam rakyat jelata.. Wassalam.. :)

p/s: apalah batak sangat aku ne kejap guna AKU/SAYA/BETA..


Sunday, 8 April 2012

Demam...

Assalamualaikum..

hari ini aku demam.. kbai!




lol


pendek sangat? ok lar.. rasa demam ni dari petang kemarin lagi.. tapi memandangkan aku tidak gemar 'memakani' panadol, jadi aku buat-buat kebal yang kononnya minum air banyak-banyak pun sudah cukup.. namun sangkaanku meleset bila aku demam yang sangat teruk hari ni.. dari pagi lagi aku pening dengan badan yang panas.. yang lagi malang bila aku period dalam masa yang sama.. bayangkan ja lar semua sakit tu combo.. sabar ja lar.. so dari 8 pagi aku turun dengan selimut yang tebal dan mengampai di kerusi panjang depan tv.. tengahari pun masih lagi ni berkulut dalam selimut.. ala2 sauna gitu! haha
selera makan pun tiada tapi mama aku paksa makan untuk makan ubat jadi dia masakkan bubur.. namun, semua makanan yang masuk tekak ni memang rasa tawar jaa.. 

ok lar maw sambung bersauna lagi ni.. kapla gua pun masih denyut2 lagii.. so, got to gooo....

Friday, 6 April 2012

HAHA.. Batak!

ASSALAMUALAIKUM... 



nampak tajuk tu? actually beta tidak tahu mahu letak tajuk apa.. memandangkan beta suka sebut perkataan 'batak' tu, jadi beta bubuh lar perkatan 'batak' tersebut..

apa itu BATAK?? actually beta pun tidak tahu apa maksud perkatan batak tu.. ianya seperti seronok untuk disebut..lol tetapi mengikut sumber2 yang 'boleh' dipercayai, batak bermaksud lebih kurang macam 'excited' dan yang paling penting bukan perkataan mencarut ok adik-adik...

ok.. berbalik kepada kejadian yang berlaku hari ni... hmmm... actually tidak ada apa-apa yang menarik pun.. memandangkan hari ni Good Friday maka ianya cuti bagi negeri Sabah dan Sarawak.. semenanjung thaipusam ja ok.. emm.. hari yang hujan dan boring.. boleh tahan beta tidur petang tadi.. ternak lemak katanya...


disamping itu, tadi baru sahaja beta mendapat panggilan daripada adik angkat beta yang ala-ala tanggang itu.. dia ni annoying sikit.. suka hilang macam biskut lepastu muncul tiba-tiba bila dia ada problem.. malang kan? tadi kononnya dia telah putus dengan girlfriend dia yang a bit annoying juga..phui2! baru taw.. sudah lar adik2..better concentrate spm tahun ni.. bunga tahi ayam bukan sekuntum dan kumbang tahi bukan seekor kan?


baiklah, sampai disini sahaja coretan beta.. sepupu beta lagi ingin menggunakan laptop cabuk ni.. selamat malam rakyat jelata.. :)

p/s: phui! agak buang tebiat aku malam ni.. penat siot taip ayat hang tuah ni.. sokey, demi menjadi melayu sejati..lol

Thursday, 5 April 2012

Batak! PLKN siot!

AAAARRGGHHHH!! ASSALAMUALAIKUUUMMM!!

tadi tengah check2 time line twitter tiba2 ada orang cerita pasal penempatan PLKN.. apa lagi, dengan sepantas kilat sabung menyabung di langit, aku pun buka lawanweb rasmi PLKN.. dengan lancar jari jemariku menaip nombor ic..*ayat karangan spm*

 dia loading dan aku tunggu dengan penuh harapan agar dia tiba-tiba keluar 
"MAAF, SEBENARNYA ANDA TIDAK TERPILIH.. KAMI YANG BUAT SILAP SEBELUM INI"
namun sangkaan luar biasaku itu meleset apabila web itu keluarkan benda ni.. Phui!



DERRMM! itu lar perkataan pertama keluar dari mulut aku.. tapi bila tengok kat sipitang..hmm.. boleh tahan... dengar2 kem baru.. aku cuma berharap jangan ar aku kena d Kota Belud sebab sana banyak kepala terbang..heekk
kawan2 aku ada yang dapat kat smenanjung.. kira jeles juga arr.. tapi fikir2 balik, eh sokey lar tuu.. kan sana jauh.. ok lar tuu kat Sabah jaa... tapi aku betul2 maw ada kawan satu kem supaya tidak 'tungkal/ulung/forever alone'..

aarrghh!! banyak lagi maw urus lepas ne.. maw sambung study!!!

p/s: habis ar twitter aku selama 3 bulan......... -,-'

Wednesday, 4 April 2012

Begitu lar awan nanooo...

Assalamualaikum.. selamat tahun baru! belum terlambat lagi kan..hehe



bulan ni bulan April, tapi aku maw cerita pasal bulan-bulan sebelum ni.. ehem2, seperti yang diketahui umum,*penanda wacana baik punya!* beta ni lepasan spm.. lepastu result SPM baru ja beberapa minggu diumumkan.. ironiknya,*hebat siot* result spm tu diumumkan cun2 corner baik punya time birthday beta 21 Mac.. terima kasih KPM.. disebabkan kalian beta langsung tidak excited untuk sambut birthday.. 1st time pula nervous tunggu birthday sendiri...

result beta? biarlah jadi rahsia kerajaan... walaupun tidak A lurus, beta tetap bersyukur.. ada jugak beberapa ketul A.. Alhamdulillah.. time ambik result confirm ah tidak ramai orang yang ingat birthday beta.. malang siot! even best friend sendiri pon tidak ingat.. tapi beta faham.. maw murka pun tidak boleh sebab tahu yang masing2 focus pasal result jaa.. tapi ada jugak arr beberapa insan comel yang ingat birthday beta... terima kasih rakyat jelata!



Hadiah Birthday??
hmm... aku rasa result aku tu pun kira hadiah birthday terbaik dah.. :)
tapi ada anak  dato bagi aku duit time ambik result tuu. dia kira junior aku ar... dia salam aku tapi dalam salaman tu ada duit.. eh? feeling2 mama pengantin pula aku time tuu.. hehe

tapi kan, tahun ni aku dapat satu hadiah yang sangat sweet aku rasa.. dari artis and pelakon baru.. aku kenal dia dari twitter.. Sheikh nama dia and dia ada band dengan The Revellers.. dia ada berlakon drama Cinta Strawberi Coklat setiap rabu,9.30 di TV2..they're awesome!*dorang x bayar aku pon!loll* bila dia tahu birthday aku esok harinya, malam tu terus dia buat birthday wish siap nyanyi lagi lepastu upload kat youtube.. batak! kembang kempis hidung aku time tengok tu!haha...


tapi kan,, yelaaa.. artis kan... makin ramai peminat makin lupa dengan fan dia yang dok sebok promote dia dulu! dari followers dia yang cuma seratus lebih, sekarang dah nak beratus ratus ratus lepastu rasanya dah lupa kot kat aku. aku tweet dia x perasan pon.. kalu dulu selalu dia reply..sekarang paling untung pon di retweet  ja! sadis siot! 

p/s: dalam percubaan untuk gunakan bahasa melayu selengkapnya kerana time spm hari tu BM aku tidak A+.. malu siot..............


Sunday, 4 March 2012

WOW

aku nda sangka pun org still boleh cari blog ne... coz setahu aku, aku memg suda tukar url blog aku ne.. hmm.. sokey lar.. welcome to the new followers.. fyi,  aku jarang update cni.. paling2 pun update kat tumblr jaa.. cz fobia dah blogging ne.. so, sorry and take care everyone.... *LOTS OF LOVE :)



Thursday, 26 January 2012

Cinta Itu Buta?? SANGAT!!





BUTA?
RABUN?
JULING?
Hehehe... tp org slalu gak guna cinta itu buta kan??
straight to the point lar napa aku cakap cinta tu buta...
sbab cinta dorg snggup lukai hati keluarga or kawan2 even bestfriends sndri
sbab cinta jga someone tu sanggup rosakkan or putuskan trus hbungan dia dengan keluarga n bestfriends or kawan2 jaa..
pelik kan??

pa lar perasaan dorg lukai or khianati kawan or family dorg kan?
nda rasa besalah kaa?? mcm nafsu ja dlm diri dorg smpai nda pduli prasaan org lain..
byk sudaa aku nampak kes2 yg camni....

sbgi cntoh,
someone couple dgn ex bestfriend dya sndri or lbih truk g klau dorg skandal tym bestfriend dya masi couple and act like nothing happen.. awkward!
yg 'lembu' *perampas* mst ckp.. 'alaaa.. kan brek sudaa..ex dya ja pun..wtpa maw kecoh'
yeaaaahhhh.. it's true but please think deeply.. how they will act like nothing had happened?!
relationship yg ntah apa2 yg bule putus bila2 masa LAGI PENTING  dpd friendship that will last forever??

COME ON~~ there're a lot of guys/girls outside there.. but why must him/her??
WAKE UP!!
aku just maw taw apa lar perasaan 'backstabber ' tuu?? kalau perasaan mangsa tu nda payah tnyaa larr.. penah rasa uda n worst than everything! huh! malas ungkit lar.. biar lar jd sjarah hitam..
aku fham mangsa tu kcewa or mnangis bukan pasal sedih sbab khilangan jantann keparat tuu.. kami cuma sedih bila dikhianati oleh org yg dpercayai/org yg paling rapat......cuma nda taw camnaa maw b'hadapan dgn smua tuuu... ndakan maw tumpang bahagia atas kebahagian kamu.. spatutnya kamu tmpat kamu mengaduu.. tapi sekarang??? fkir2 lar sndriiii....

GTG... baaaaiiiii~~

Thursday, 5 January 2012

HANYA 4 HARI, ADA KEJA BARU SUDAAA~~!! :)

eyrlow~~
entri sblum ne aku post pasal aku 'HAPPY' dgn kerja baru aku kaann... tp t'nyata aku SILAP!!!








I HATE MY BOSS~!
I HATE MY JOB~!







Boss tu munafik! hipokrit! trip baik~~!
JAHANNAMU KHOLIDINA FIHAA~~!






4 hari aku disana, SEHARI ja dya baik sama aku~!
1st day ja knun.. PHUUIII~~~!!!




 1st day :


- 1st day kira ok larr.. aku dtg trus dya sruh aku sapu2 jaa.. pastu aku nda bwat keja sgt n kaka tu ajar2 aku ja tym tuu.. emm.. ok lar.. pastu bwa2 bcerita knun so tym tu teda syak apa2 lar cz tym lunch dya blanja kami kfc.. *kaka tu pn heran gak cz nda prnah dya blang bos blnja kfc*.. tym tu stil nda syak sgt n aku cop dya 'BAIK' knun.. bdoh nyeerrrr~~~ 


2nd day :
- ok.. 2nd day ne start suda dya marah2.. tp aku stil dapat tahan cz aku stil ngat dya baik.. dya ajar aku guna mesin ftostat.. pastu aku wat salah tym 1st tym bwat.. trus dya marah2 aku dgn muka dya bkin panas tuu~~ 
nda bule tegur bagus2 kaa?? macam lar mama aku ada ajar aku wat ftostat d rumah kan? skil marah tu yg mcm aku byk kali suda ba bwat salah.. damn!!


- nda ckup dsana, ada lagiii,,, dya sruh aku kasi masuk gmbar d album baa.. 1st tym ne pastu dya tda pn ajar pa2.. pastu ada gmbr yg tbalik baa tym dya cek.. bule2 dya p ampas album tu tmpat aku smbl marah2.. wtf~!! nda bule tegur  jaa?? aku bkan kna kasi branak pndai kasi msuk gmbr trus kann... tym tuu aku sabar masii.. tahan akuuu...


3rd day
- yg ary ne lg paluui, aku kna sruh fotostat baa.. jd baru aku ltak krtas tu n aku teda tkan apa2 pn.. pastu mesin tu yg bfungsi sndri n salah ftostat.. pastu bos tu marah2 akuu.. dya ckp "memang lar salah!kaw tekan salah!" aku smpat g jwb, "sy mnada tekan apa2.. mesin tu yg jalan sndri" trus dya murung antak2 brang.. waterpuck pnya bogok.. aku smpan ja dlm aty.. kaka tuu yg kasi rilek aku.. nsib ada dyaa.. tym tu aku psg niat suda yg abis bulan nty aku maw brenti.. tp yg aku eran dya ne kan pndai ada angin baa... pndai baik lg knun.. tym tu mama aku ckp myb tu memg skil dya pndai marah n baik.. jd aku tahan ja lar knun..


4th day a.k.a last day
- yg ne awal pagi ada kawan2 aku p lawat akuu.. pastu bos tu mcm nda puas aty nee.. malas aku! pastu pagi tuu mesin tu bwat hal lg n aku lg kna marah! siol btul! tym tu geram brabis suda aku! 


- pastu kan aku kena sruh kasi masuk gmbar lg, bule2 dya marah aku gara2 tgn aku ne jnis b'peluh.. palui! ciptaan tuhan baa ne!!!! tym tuu aku nekad udah bsok dya knun last aku maw keja sanaa.. namuuuun, tba2 ada g someone dtg, tym tuu dya nmpk aku kna lyn cina tu cmna.. geleng2 kpala jaa dyaa.. aku ngadu sma dya trus aku nangis dpan2 kwn aku tuu.. dya yg kasi sabar akuu.. jd ok udah ckit.. skalinya tghari tuu, ada org maw ftostat, jd aku baru maw ptostat pastu dya yg p ambil tu krtas trus marah2 dya ckp, "ini pn kaw belum pandai kaa!"


 eeee... aku pndai lar sudawat tuu, kaw ngat aku tuyu??? kaw yg p ambl dari aku krtas2 tu.. damn~! tym tuu aku nekad udah ary tu aku last udah n tpksa aku cari akal2 utk skip.. skalinya aku pura2 knun macam maw demam chixen pox.. aku ckp knun kzn aku sdang kena n pura2 lar knun aku bgaru dpan dorg.. HAHAHA.. bila tu cina ckp, 'jgn kaw trun bsok klau kaw btul2 kena!' bahaha.. dlm aty aku snang udh tuu.. dapat pn aku kasi buduh cina tu!! ahaha.. tp kaka tu lar kesian cz dya ngat btul2 n tkut dya bjangkit.. hehe... 






eemmm... td pagi baru aku sms kaka tu ckp knun aku btul2 kena.. trus dya sruh rehat n nty dya gtaw bos.. haha.. nda aku maw datang balikk.. wkwkwk.. tp kwn2 aku smua bsing sruh aku ambl gaji 4 hari aku tuu.. haha.. klau dya maw bagi kann.. ;p


tp memang mama aku pnah ckp yg dya syak sumthing wrong coz kdai tu teda pkerja baa banding dgn kdai sbelah yg rmai pkerja dya smpai bsasak baa.. mama aku pnah ckp jga tu yg ada boss klau sama planggan dya baik tp sama pkerja dya jahat..HE'S THE GUY~! patut lar teda org maw keja sama kaw.. skalinya aku ceta sma org len, dorg nda cya cina tu camtu coz klau sama planggan baik btul dya... aku prasan gak hipokrit dya tuu.. sma cstmer dya jaa tuu gituu.. nyampah aku!!!


tp smua tuu ceta lama coz skrang aku ada keja baru suda.. :) aku lbih suka wat keja ne coz aku keja sama kaka sepupu aku n smua keja2 dya yg aku besa bwat baa.. nda mlibatkan mesin! pastu keja pn stgah ary jaa.. td 11.30 aku smpai rumah sudaa n nda jauh pn dari rumah aku.. hehe..






 HARAP2 AKU NDA TUKAR2 KEJA G DALAM MASA 3 BULAN NE COZ MALAR KENA SINDIR LEH PARENTS AKUU.. ;p

Sunday, 1 January 2012

My 1st day~! weheeee~~~





HAAAAAAAAAAAAIIIIIII!!!!
lama nda bwat entri kaaann.. almaklumlah, maw tenangkan hati pasal org yg nda puas aty sama blog aku nee..hehe
terdetik aku maw wat entri ne coz maw gtaw aku KERJA UDAH!! hehe


kerja apaa?? putung gatah.. caya?? hee.. nda baa.. keja d kdai jaa..
actly lama udah aku maw cari keja ne coz boring aku d rumah..
try apply dsana, teda respon.. try g tanya disitu dya blang ndamaw ambil lepasan spm.. maw yg permenant..okay lar.. cari lagi.. tym tu kdai relod ja byk tp parents aku nda sruh klau kdai relod.. kdai kek?? pun nda kna sruh cz balik malam.. huu


1 ary tu aku mnta tlong mama aku tnya d 1 kdai tuu,, kbtulan sorang jaa pkerja dya n dya ckp ADA! "bulih2.. dtg bsok.." blang tu boss.. jd bsok pn aku p report duty,, hee.. tym aku dtg tu dya bgi 'taklimat' lar smua.. (kalah2 krja engineer ar maw pkai taklimat)


pastu mama aku sempat tnya kaka pkerja tuu.. dya tnya, "dmana kaw tnggal??" trus tu kaka ckp, "sana taman *******" trus aku tkejut.. trus beta b'kata2 dlm hati, "TAMAN *******???? tu bkan tmpat tnggal musuh tradisi aku kaa?? jgn2 dya ne krabat2 dya jga"hmm..


dan sgalanyaa tbongkar gak td.. sangkaanku nda jauh meleset,, tba2 kaka tu buka crita td.. nikmati perbualan kami.......


kaka: bsok adik kakak plkn suda.. last mnit dya urus kmarin
aku: hah? adik kaka  kna plkn? (beta mula syak sumthing)
kaka: eyaa.. dya lpasan spm kan.. sna majakir.. kw dmna? st joseph?
aku: hah?? aku pn majakir.. dya kelas apa?? (abak2 suda jantungku)
kaka: jgn2 kaw ne kawan c *****..  (c ***** mrupakan geng karas n bestie kpd msuh tradisi aku tuu)
aku: kaka ne kaka c *****???? (OMG!! aku tkejut dgn bsungguh2 tym tu nda taw cmna reaksi muka aku)
kaka: eyaa.. adik kaka lar tuu.. kamu rapat ka?
aku: (oogaaaay~~ apa aku maw jawab ne??) emm.. nda lar.. kmi bkan 1 kelas.. *try cover dgn prasaan geram*
kaka: oww.. cmna dya d skul tu??
aku: (aku nda dapat tahan2 lg n tpaksa trus terang) emm.. actly geng kami nda m'ngam baa sama geng dorg tuu.. *jujur kan aku?? ;p*
kaka: ahh?? napa?? mnta puji ka dya d skulah tuu? *muka pnuh curious dgn kning naik sbelah*
aku: emm.. ceta lama suda baa tu.. besa lar budak2.. *aku cuba tenangkan keadaan*
kaka: owww.. (tiba2 customer dtg n p'bualan kontroversi kmi pun terhenti dsanaa) ^^


tp 1st day ne kekok sgt cz ndataw pa2 ne.. bingung2 jga aku sma apa yg maw dbwat tuu.. nasib adaa kaka tu ajar2 aku.. baik kaka tuu cz peramah.. 1st tym jmpa pn byk tul crita dya.. nda gak aku tungkal.. hehe
n best part is, boss belanja kami lunch KFC td!!! 1st day g dpt kfc.. hihi.. kaka tu blang ada angin dya gak maw blnja pkerja ne.. THANX BOSS YG COMEL~! :)


hope lpas ne aku dapat tangkap apa yg kena ajar2 td n jgn lar aku wat salah or kena marah2 leh bos nty.. amiiin.. :)


p/s: bsok maw p antar 1 og my gonjeng p plkn.. hrp2 boss kasi kuar lar aku kejap~~~~ btw, aku lupakan udah baa psl musuh tradisi knun tuu.. *peace yoww*

Follow by Email