Welcome to my blog.. LOVE it? thank you~ HATE it? HELL is Waiting For You..MUUAAAAHHH!! ~! !!♥sukasukicacimaki♥!!: September 2011

:: Gonjeng ::

Sunday, 25 September 2011

Yg aku idamkan~ lalalaa~




Org masing2 sibuk cari Mr Right dorg kn? Tp bukan aku.. aku teda feel maw fkir tu skarang.. lari n mgelak dpd smua tu ada larr.. tp 1 ary nty mst aku maw jga tu kan.. smua org ada jejaka yg di idamkan.. aku pn maw wat jga lar ciri2 lelaki idaman aku.. kpd yg pernah tnya psal ne tp aku nda pernah jwb, naah,, skrang aku jwab.. tp aku nda maw sentuh psal appearance dorg, aku just maw ceta psal attitudes sejaa….

1.     Paling penting, aku nda maw lelaki yang sensitive sangat.. Especially yg ckit2 nak nangis.. ckit2 maw emosi.. eee.. pliz lar.. aku pn tak gitu.. ngalahkan pompuan..

2.    Aku nda suka lelaki yang serius sgt.. smpai bckp n texting pn guna ayat karangan n hang tuah.. aku lebih selesa dengan org yg sempoi jaa.. chill ja baa..


3.    Aku nda suka lelaki yang boleh bwat aku aku rimas!! Mknanya aku nda slesa lar dgn gaya dya tu…

4.    Aku harap aku dapat lelaki yang pndai bguraw tp nda lar over sangat smpai boleh nyakitkan hati,, stakat kasi cheer up hati aku jaa n boleh ktawa brsama..


5.    Kan best klau aku dpt orang yang kpala ada gila2 ckit mcm aku.. yg aku boleh bguraw cmna dgn dya pn tp dya lngsung nda pernah ambil aty

6.    Sporting. Best tu klau aku boleh ceta apa2 ja dengan dya n share apa2 ja masalah dengan dya.. dya bukan stakat boyfriend, tp jga bestfriend aku


7.    Yang memahami aku and yang penting boleh terima aku seadanya.. =)

8.    Caring tp tak lar over sangat smpai dya maw taw aku kat mana stiap masa smpai rasa teda kbebasan


9.    Apa yg penting??? KESABARAN!! Aku suka lelaki yg sabar n nda pemanas lagi2 dengan perangai aku yg ada sedikit nakal ne.. hihi

10. Suka nasihat n tegur aku klau aku wat sumthing yg salah.. tu lar langkah pertama untuk bimbing aku


11.  Nda payah lar baik sngat sbab no one perfect n aku akn rasa mcm org jahat ja klau dya tu tlmpaw baik

12. Dya nda payah berubah untuk aku n aku pn nda perlu berubah utk dya.. Just be ourselves.. J


13. Hormat my parents n org tua

14. Always take care of me and protective


15. SETIA!! Tu yang paling pnting

16. Suka berterus terang no matter baik or buruk


17. Jujur lar padakuuuuu~~ haha

18. Nda EGO n cpat mengalah klau dengan aku tp nda pyh lar tnduk sgt dgn aku

Ewm.. apa lagi arr?? Mcm bannyak baa lgi tp nda dpt ingat skang.. nty klau aku ingat balik aku update g ar.. hehe.. aku belum jmpa lagi lelaki yang ada ciri2 camni.. tp ada ex aku yg ada ciri2 diatas n dats y susah aku maw kasi lupa dyaa,, hmmm
Macam ada sdikit mustahil kan aku maw dpt lelaki yg ada ciri2 diatas sbab no one’s perfect.. tapi ne just apa yg aku idamkan n nda semua yg kita maw akan dapat kn?? Just redha dgn ktentuan tuhan nty.. kita Cuma mampu berdoa utk harapkan yg terbaik utk kita… J

Monday, 19 September 2011

kisah si keychain bantal arnab

inilah saya.. ;)




kisah si keychain bantal arnab

aku adalah sebuah 'keychain' handphone bantal pink yang tertera gambar seekor arnab cute yang berwarna putih.bila bantal tu berwarna pink, dah tentulah tuan aku ne perempuan. sebenarnya aku dihasilkan secara berpasangan.pasangan aku juga arnab seperti aku, tapi dia bantal berwarna putih n c sang arnab pula berwarna hitam. time tuan aku nak beli aku ne, punyalah susah dia nak cari aku ne. hampir 1 shopping complex tu dah pusing. nasiblah dia jumpa gak aku kat tingkat 3 tu.. tapi aku cuma dapat bersama denganpasangan aku tu kejap ja sebab 1 hari tu, tuan aku jumpa sorang lelaki ne, dia boleh bagi macam tu ja c arnab hitam kat mamat tu. tpi tuan aku ada gantung keychain blink2 huruf 'F' lagi bersama dengan c arnab hitam tu. maklumlah, huruf pangkal tuan aku kan mula dari 'F'. aku pun heran gak, penat2 dia cari tapi dia oleh bagi camtu jaa? tak faham lah dengan manusia ne.... tapi time tuan aku bagi c arnab hitam kat mamat tu, aku tengok tuan aku pun dapat something. bila dia buka, aku nampak baju tshirt putih cute sangat. tapi seingat aku, mamat tadi tu pun pakai tshirt sebiji macam baju yang tuan aku dapat ne. time tu aku faham yang baju tu pun mungkin diciptakan berpasangan dengan baju yang tuan aku dapat ne; sama lah juga mcmam aku dgn c arnab hitam kan. sejak hari tu aku tak jumpa c arnab hitam lagi. tpi aku tak kisah sebab aku tengok tuan aku hari-hari happy sejak hari tu. dia layan aku baik sangat. aku happy bila aku digantung kat handphone tuan aku ne, aku taw dia akan bawa aku kemana ja. oleh sebab aku ne ada warna putih, aku selalu ja kotor. tapi tuan aku selalu cuci aku smpai badan aku ne dah naik berbulu. tpi takpa, asalkan aku bersih. 1 hari tu, tuan aku nak jumpa dengan mamat tu n aku pun happy sangat sebab aku taw yang aku bakal jumpa c arnab hitam. bila jumpa tu aku tak nmpak pun c arnab hitam sebab tuan dia letak handphone dia kat poket blakang, tu lar tak nmpak sedangkan aku dah terjuntai keluar kat poket depan tuan aku ne. bila tuan aku pegang hndphone mamat tu barulah aku boleh nmpak c arnab hitam n aku excited sangat. tpi aku tngok dia dalam keadaan kotor time tu, maklumlah bantal tu kan wrna putih, jd memanglah cepat kotor. tpi tuan aku mulalah bising kat mamat tu sebab kotor, tp mamat tu bagi alasan pula sebab benda tu wrna putih.. betul jugaa tu... n bila mamat tu pun nak pegang hndphone tuan aku ne, baru lah aku rasa dekat dengan c arnab hitam tu. bila tuan kitorang duduk sebelah2, kami pn rasa macam duduk bersebelahan ja sebab c arnab hitam terjuntai kat poket kanan tuan dia, n aku pula terjuntai kat poket sebelah kiri tuan aku ne. tapi kan, tu semua dululah. semua ne cerita lama. 1 hari tu tuan aku nangis2 n tanggalkan aku daripada handphone dia. aku tak faham time tu. dia cakap dia tak boleh biarkan aku tergantung lagi kat handphone dia sebab tu semua akan bwat dia ingat memori lama. apa dah jadi? tak adil sangat. tuan aku cakap lagi yang c arnab hitampun tak tergantung lagi kat handphone tuan dia n tuan aku pun terpaksa bwat benda yang sama juga. masa tu barulah aku faham yang tuan aku tak bersama dengan mamat tu lagi. kini aku diletakkan di dalam sebuah kotak kecil. dalam ne gelap, kecik n aku takut sangat. aku sunyi sangat dalam ne dan aku rindu nak keluar tengok dunia luar macam dulu lagi. tapi tuan aku tak bagi n aku taw hidup dia tak sebahagia dulu wlupun rmai lelaki cuba msuk n bahagiakn dia. tpi semua tu sia2 ja. arnab hitam..... mana awak?? awak apa khabar?? hidup kaw macam aku juga atau tuan kaw dah pun hilangkan kaw?? aku harap kaw dalam keadaan baik wlupun dimana ja kaw sekrang.. saya rindu awak.. aku harap kaw ada dengan aku skrang. aku rindu nak duduk bersbelahan dgn kaw mcam dlu. tpi aku fahamyang semua impian aku takkan tercapai selagi tuan kita tak bersama semula. aku harap diorang bersama semula. aku tak inginkan kaw ja yang ada dengan aku skrang, aku pun harap yang tuan kaw pun ada dengan tuan aku skrang sebab aku taw tuan aku pun tengah sedih n sunyi macam aku ne tapi dia selalu ego nak ngaku. awak2, jomlah kita doa supaya tuan kaw dan tuan aku bersama kmbali k, supaya kita pun dapat hadapi hari-hari indah macam dlu lagi.. ;')


comel kan saya?? ;p



** true story?? no comment.. . ;)


Thursday, 8 September 2011

7 perkara yang LELAKI harapkan SI GADIS tahu!





1.     Kerap menghubungi bukan tanda sudah jatuh cinta!
-Lelaki ada kalanya menghubungi untuk bertanya khabar, bertukar cerita atau pendapat atau untuk mengisi masa terluang.kerap menghubungi bukan bermaksud sudah jatuh cinta okay! Jangan cepat sangat perasan. Malu kita dibuatnyerr~

2.    Lelaki beranggapan bahawa wanita lebih cantik tanpa Make-Up!

3.    Tergedik-gedik??? EXCUSE ME! Lelaki tak suka okay!

4.    Lelaki tak suka wanita yang terlalu risaukan tentang fizikalnya sendiri.


5.    Bangga bercerita soal ‘ASET’
-Kalau terlalu bersikap terbuka pun tak perlulah nak ceritakan pasal hal ‘aset’ ne.. memalukan jaa n lelaki akan janggal  dengan kita.


6.     Terlalu seksi?? ISYY…
Kalau nak pakai seksi tu berpadah-padah coz lelaki mayb akan cop wanita sebagai murahan kalau over sangat seksi tuu.


7.     Kebanyakan Lelaki Mencari Gadis Yang Boleh Dijadikan Pasangan

5 Fakta Menarik Mengenai Lelaki (GIRLS! You Should Know This!)

1.  Lelaki yang mempunyai rambut yang lebat dan tebal menunjukkan dia seorang yang berani tetapi keras hati


2.88% lelaki mengakui tidak memahami perlakuan dan bahasa tubuh yang ingin disampaikan oleh pasangan mereka
3.    Lelaki sejati tidak akan tertarik langsung untuk bergaul dengan gay
4.    Lelaki yang gemar meletakkan kedua-dua tangannya di dalam poket seluar ketika berbicara dikatakan memiliki tahap keegoan yang tinggi

5.    58% lelaki berpendapat bahawa wanita yang bijak lebih seksi daripada wanita yang memiliki tubuh badan yang menggoda

Tuesday, 6 September 2011

♥♥ hari raya???




HARI RAYA 2011?? 
macam, teda makna raya aku taun ne..
macam bukan raya jaa... 
memang sumting missing lar..
paci aku lagi meninggal pagi raya pertama (al-fatihah)
manada ingat raya lagi dorang mama aku
nasib ada juga salam2 tym malam raya tu..
7 hari kami merempat sana..
manada kami buka rumah.. kuih pn nda sempat ambil.. huhu
duit raya? lagi lar teda~ kecewa aku.. hoho
lpastu TERrindu someone g tym raya tu..
TERingat raya taun lpas..
TERsedih coz raya taun ne aku nda dgn dya..huu
btw, raya taun ne ada 3 org mninggal d kampung kami.. tragis~
i felt something was wrong oww.. HATE THIS FEELINGS!



ne ja gmbar raya kami ne taun.. ne pn tym knduri arwah 7 hari tu

 kaka bibi, izzy,aku n ieyan

 kandid knun arr.. haha

 sama kaa?? haha

so sweet dorang~ macam gula tuntung..(ank kzn aku)

Follow by Email