Welcome to my blog.. LOVE it? thank you~ HATE it? HELL is Waiting For You..MUUAAAAHHH!! ~! !!♥sukasukicacimaki♥!!: January 2013

:: Gonjeng ::

Sunday, 20 January 2013

SAYA INGINKAN KEADILAN!





HAHAHA.. punya siot gambar untuk entri saya kali ni.. tapi ada kaitan ba.. hehe


keadilan tentang apa?
tentulah keadilan dalam percintaan..
jeles saya ni memang ada tapi selalu saya kaver dengan think positif dan selalu ingin jadi seorang yang sporting..
sebab saya tidak mahu kena label pengongkong or queen control oleh orang lain.. nanti ada pula yang cakap, "esh, tu pun maw jeles..kawan ja pun..baru boyfriend belum laki.."
haa.. tu yang saya tidak mahu dengar..

NAMUN..TETAPI..
pengorbanan saya ini tidak diseimbangkan oleh si dia.. saya buat dia begitu tapi kenapa dia tidak boleh buat saya begitu juga?? kenapa tidak boleh ada sedikit kebebasan? kenapa perlu kuat jeles? kenapa tidak boleh trust saya? kenapa tidak boleh open minded?

then bila saya tidak boleh buat itu, buat ini.. ok saya faham.. tapi kenapa dia buat boleh?? hmm saya tidak kisah kalau dia mahu bergaul dengan perempuan lain.. saya memahami tapi tolong lah buat perkara yang sama ok.. emmmuaaahhh!

adil sikit boleh ka sayang??
macam mana pun saya layan orang lain tapi hati saya tetap sayang khairulanwar tahu..
I LOVE YOU! :)






Wednesday, 16 January 2013

Mengapa Berubah?? hmm

 
 
hmm.. hari ni lain sangat..
semalam saya merajuk sebab dia tertidur.. tapi faham-faham ja lar merajuk saya ni sekejap sahaja..
then dia pula yang merajuk.. aiihh.. sudah lar saya ni pun bukan pemujuk sejati.. kalau sekali tu boleh lar.. tapi kalau banyak kali?? aihh..lemah kita..
boleh jadi hari ni hampir the whole day kami dingin..
ntah lar kenapa hari ni lain sangat.. benda kecil dia besarkan.. benda remeh dia bahaskan..
kenapa?? 
dia cakap saya yang lain.. tapi hakikatnya?? 
tolong lah memahami sikit.. sayang saya dengan dia bukan atas SENTUHAN semata-mata..dari hati
ini.. kalau saya mengelak untuk dipegang mula lah tarik muka.. merajuk.. cinta kita ni atas sentuhan/pegangan semata mata ka??
kalau tidak peluk ,pegang maknanya nda sayang?? tolonglah.. saya cuba untuk jaga batas pergaulan saya.. dia kena faham.. kalau orang lain nampak saya bergaul bebas dengan dia memang saya yang di cop perempuan murah..
saya pun ada perasaan segan, malu.. tolonglah faham,.. saya paling pantang kalau orang cakap saya belakang-belakang.. kalau sebab ni kita dingin , dia kena faham yang dengan mudah saya boleh pilih antara cinta atau maruah/agama..
fikir-fikir lah sendiri.. perlukah semua tu dalam percintaan?? be mature please..
p/s: karas eh  keyboard di opis hospital ni.. k balik..

Tuesday, 15 January 2013

Merajuk 15 Jam!!


aihh... sandii.....nampak tajuk pun tahu sudah kan..
di tunggu-tunggu kunun buat kerja tapi nda muncul-muncul.. struggle ka apa??
ni komfom tertidur ni.. bangas aku tunggu weh..
sudah lar tahan mengantuk dari tadi sebab menunggu..
aiihh.. now maw tidur!!

Maafkan Diri Ini


hmm.. saya minta maaf.. kbai!













eh nda bulih juga post terlampau pendek..rugi battery laptop..
hmm minta maaf dengan si cinta hati..
saya tahu saya tidak sempurna
saya tahu saya bukan yang terbaik
tapi saya cuba untuk jadi yang tepat untuk dia..

saya tahu saya bukan jenis ayu-ayu macam yang lain
saya kadang-kadang pandai tinggikan suara
dan baru tadi saya tahu yang dia tidak suka saya ni kuat mengampas..
hmm.. minta maaf..
bukan sengaja..
tindakan secara tidak langsung dan tidak disedari
sudah terbiasa..

tadi saya tertampar dia..
tapi bukan sengaja
nama pun TERR kan
saya elak-elak tangan tadi tapi nda sangka pula kena pipi dia
saya minta maaf lagi

saya harap dia terima saya seadanya
saya minta maaf sebab saya banyak kekurangan dan keburukan..
tapi ini lah saya.. :')





Sunday, 13 January 2013

Harap Saya Bahagia -Part 2-

 Ini lar post yang ditunggu tunggu oleh seseorang tu..sampai sanggup stalk blog saya hari-hari namun masih tiada update..hoho
tunggu dia tidur dulu baru saya update.. macam sekarang ni.. hehe
post ni berkesinambungan dengan ENTRI yang sebelum ni.. yang part 1 saya cerita pasal perkenalan kami kononnya..kali ni mungkin akan cerita pasal kami sekarang..


emm.. alhamdulillah 11hb lepas kami 3 bulan sudah.. walaupun macam 'alaa..baru 3 bulan, belum lagi 3 tahun..' but for me 3 months pun banyak cabarannya.. 2 bulan pertama tu mungkin ada sedikit masalh sebab masing masing cuba untuk memahami dan menyesuaikan diri antara satu sama lain.. sekarang ni kira ada improvement lar.. ada yang pandai mengalah..hehe
makin hari pun makin sayang.. walaupun saya tidak tunjuk tapi dalam hati memang sayang sangat.. walaupun selalu diragukan cinta ni tapi perasan sayang ni tetap ada.. so it's up to him lar untuk percaya atau tidak.. tapi perlu ingat lar, jangan  suka menuduh sebab perempuan tidak akan tahan dan berkemungkinan semua tuduhan itu akan dijadikan kenyataan oleh perempuan..
hmm..dia ni kuat jeles?? SANGAT!! hoho. tu lar kadang-kadang bikin gergitan.. kalau dia buat macam-macam sama sumandak di belakang tu boleh lar..tapi aku bercakap dengan lelaki lain pun jadi isu..*geleng-geleng kepala*
lagi satu sangat lar tidak disukai bila dia suka fikir bukan-bukan.. means dia suka buat kesimpulan sendiri tanpa bertanya hal yang sebenar.. hmm
lastly, tolong lar jangan suka ignore saya secara tiba-tiba ok.. benci tahu.. tengah best excited bawa bercerita tapi kena buat bodoh pula.. aihh pantang ok.. merajuk 15 jam lar jawabnya..
tapi honestly saya memang kuat merajuk..hoho.. so pandai-pandai lah pujuk.. bukan susah juga kan... dan minta maaf kalau saya tidak pandai memujuk sebab memang itu hakikatnya pun..hewhew
masing-masing ada kelemahan.. so harap kita boleh melengkapi antara satu sama lain.. dan satu lagi, tolong jangan ragukan sinta ini ok.. memang tiada orang ketiga.. hari tu saya dah cakap kan.. kalau rosak pun hubungan ni mungkin bukan sebab orang ketiga.. tapi dari perangai masing-masing juga tu..
so apa-apa pun kita hanya merancang.. jodoh ditangan tuhan.. setebal mana pun cinta kita, sekuat mana pun kesetiaan kita tapi kalau bukan jodoh, kena redha.. tapi InsyaAllah ada jodoh.. cuma doakan yang terbaik.. :)
I LOVE YOU KHAIRULANWAR.. 
P/S: mama saya cakap, jangan terlalu angau.. perjalanan masih jauh.. nanti sendiri yang merana.. 

Saturday, 5 January 2013

HARAP SAYA BAHAGIA -part 1-

   
saya ada berkata pada ENTRI LEPAS , yang saya akan bercerita tentang my new lover..hoho
so let me tell u guys about him in this entri.. 



CHAKK!! haha
ini lar tu dia.. tapi ni bukan gambar latest.. ni time dia slim sikit.. sekarang nda macam ni mungkin sebab bahagia kali..hoho

where should i start? ok lah..
khairulanwar adamb
classmate beta

actualy ramai yang terkejut sebab kenapa baru sekarang? sedangkan kami memang 1 sekolah sejak form 1 lagi .. tapi masuk pra U baru bertaut.. hoho
mungkin sebab kami 1 kelas sekarang ni dan makin rapat..

'kerapatan' kami adalah  secara tidak langsung sebenarnya.. semua ni bermula dari muet class.. time tu kami kena suruh cari partner untuk jadi laki bini.. *katanya*
so secara undia rawak kami 'terpartner' then time tu 'terspontan' dia panggil aku HANEY sebab laki bini kunun kan.. so aku pun panggil par dia DEW sebab maw kaver nama buah kunun kan HONEYDEW.. HAHA

then lepas aktiviti tu pun still lagi kami bergila act macam laki bini.. panggil pun guna haneydew tu.. sebaba sporting kunun ..lagipun time tu dia ada gf so aku nda lar expect akan jadi apa-apa.. pada mulanya gurauan ja tu.. tapi lama-lama sangkut pula..hoho

yang buat perasan lain sudah bila dia kuat jeles dengan aku..dia kuat merajuk sama aku kunun.. nda boleh nampak aku rapat dengan lelaki lain.. hari-hari lagi chat di fb & kadang-kadang ja sms.. time tu lagi memang dia gantung dengan gf dia, tiada contact..

then ada 1 hari tu kami pergi kk kononnya maw teman bestfriend kami tu dating,,kira macam double date juga lar,, lepas ja dari tu cemburu dia makin kuat.. penat I pujuk hari-hari taw.. sampai aku pun naik darah & pesan dekat bestfriend dia "bagi taw kawan kau tu buat apa maw jeles sama aku.. kami bukan ada apa-apa..sepatutnya aku yang jeles dengan dia sebab dia ada gf"

lepas ja dia dapat pesanan tu, terus time rehat tu kami nda bertegur.. then aku perasan macam dorang ada kecoh-kecoh di belakang tapi aku yang duduk depan sekali ni nda lar peduli..

tiba-tiba si khai ni duduk sebelah aku.. 
"ok ka ni?" katanya
aku pun angguk ja lar
then tiba-tiba dia saluk poket & keluarkan something.. dia hulur sticky note yang tertulis;

    "Anna, couple kita?"

time tu aku speechless and blushing gila.. nda taw maw jawab apa.. aku memang ada hati juga dengan dia tapi fikirkan gf dia.. bila aku tanya pasal tu dia cakap dia tiada perasaan sama budak tu lagi..
belum sempat aku bagi jawapan dia sudah tayangkan sticket note tu depan seluruh kelas.. and semua orang support sambil tepuk tangan teriak

TERIMA! TERIMA! TERIMALAH DIA ANNA!

gila lar! memang aku tambah malu time tu.. then aku cuma angguk dengan malu-malu yang minta puji.. seluruh kelas pun bersorak sambil tepuk tangan sambil cakap TAHNIAH..TAHNIAH.. aihh.. segan i taw..

nda lama lepastu cikgu pun masuk kelas dengan perasaan hairan sebab kelas riuh bertepuk tangan..yang lucu cikgu pun ikut tepuk tangan tanpa tahu apa-apa.. haha



bersambung....




HAPPY NEW YEAR 2013




i think it is not too late to wish you guys HAPPY NEW YEAR 2013!

good bye 2012 and welcome 2013.. hope this year will bring lots of luck and happiness to my life..

and i knew 2012 had brought a lot of bitter-sweet memories in my life..

JANUARY 2012
hmm.. i can't remember it well.. all I can remember is my first experience of working.. gosh! i don't know why that idea came out from my mind.. that was really a horrible experience for me.. it just last for 4 days and i did not get any cents for the pay back... damn!
i have wrote bout this in THIS entry..

FEBRUARY 2012
just continued with my new job .. nothing special.. 

21 MARCH 2012
jeng..jeng..jeng.. my birthday and spm result came out on this date

MAY 2012
PLKN bebeh! but i have not write anything bout my national service experience..fuhh
then i went to an interview .. IPG interview..

JULY 2012
I've finished my national service programe and further my studies to the smk majakir pre-u

AUGUST-OCTOBER 2012
as usual, studying until dying..hoho
but on 11 oct i have a new lover! hoho..later i will story bout him ok! :)

NOVEMBER 2012
the first semester exam.. aww,., hope i did well.. 

DISEMBER 2012
what a damn fucking month! i lost my beloved phone on this month! stupid thief! puik..

seems that my year end with a tragic moment.. hmm.. this is my bitter-sweet year.. thank you..

Follow by Email