Welcome to my blog.. LOVE it? thank you~ HATE it? HELL is Waiting For You..MUUAAAAHHH!! ~! !!♥sukasukicacimaki♥!!: December 2011

:: Gonjeng ::

Wednesday, 21 December 2011

I need FREEDOOOOOOOOOOOM!!! |anna farhana|



where's my freedoom as a blogger?
dimana kebebasan saya sebagai blogger?
kalau semua nda puas hati!
semua maw komen!
semua maw maki!
semua maw terasa!
klau begini bagus nda payah ada blog kann..
macam jaa aku conteng d tapak tangan dorang kan..
aku bukan jenis blogger yg trip2 kiut d blog..
trip2 baik n hipocrit memuji org sedangkan hakikatnya menipu!
aku bebas tulis apa jaa..
kalau semua maw terasa, apa lagi aku maw tulis lepasni?
maw tulis, 'td aku bgun, aku bdiri lpastu aku duduk balik'
byk lagi blogger yg teruk d luar sana
kalau keluarga sendiri pun maw bekira dgn aku, nda payah ckap lar
maknanya kaw pn blum knal aku spnuhnya
aku nda pnah cakap aku baik, aku pintar, aku kaya, aku cantik
just the way i am
nda suka lar begaul dgn org yg blum knal aku sepa

bagus aku delete blog ne
puas hati? tepuk lar tangan!
msti byk org gembira

bule aku idup teda blog?
bule baa.. aku wat baru laarr
tp ne yg secret brabis
dsana aku MENTION nama n post gambar pn nda paa

btw, MAKASEH STALKERSS~~ kurangkan lar sensor persan kalian.. ADIOS~!

Status2 FB yg agak2 bajet @#$%^.. |anna farhana|

Asslamualaikum......
sblum cakap2 org msti bagi salam dlu k.. ;p
cuti2 ne 24/7 laar aku menghadap pesbuk..jd nty aku maw share status yg aku pnah tbaca sblum ne yg agak2.. tp mst dorg ckp,
"pesbuk aku, suka hati aku lar maw post apa.. ada aku kesah??!"
ooppss.. okay2.. yalar.. suka aty kaw lar k.. tp aku yg terbaca, so,, 
SUKA HATI AKU LAR MAW KOMPLEN, ADA AKU KESAH?? ;p





1. "napa lar mamat tuu ngorat2 aku yg dalam keta ne, stakat keja pam minyak jgn harap aku maw layan~!"
ne kali laar.. kaw ngat kaw 'HOT' sgt? org bole 'HOT' baca status kaw tu k.. mayb mamat tu pn bukan pandang kaw sgt, just 4 fun jaa.. bkan kaw sorg jaa yg isi minyak d sanaa.. -,-'

2. "alamaak.. duit dalam walet tinggal rm400 lar.. x dapat lar survive lpas ne.."
eerghh?? maw cakap kaw anak jutawan, x lar pla.. rm400 kw ckp x survive? hmm

3. "eee.. myesal x blajar bgus2.. tgok result PMR  i dapat 7A 1B jaa.. teruk sgt2!.. :("
oogaay~~ kaw taw camna besyukur??mnta perhatian ka tuu?
4. "ee.. xtaw lar nak pilih mana 1.. dua2 hensem.. plz jgn paksa sy k.."
Eeerghh.. trip jadi rebutan?? bla..bla..

5. "mama aku ckp aku ne pandai, kuat sembayang, nda prnah tinggal 1 waktu pastu cantik lagi.. mama aku ckp untung sepa dapat aku ne.."
Lol.. angkat bakul sndiri lar kw minah! Maw 1 dnia ngorat kw knun? haha

6. "saya taw saya buruk, saya hodoh.. x kiut.. kmu cantik, kiut comel.."
Hahaha.. statement common lar mnta kena puji balik, ‘eh, kiut baa kw ne,cantiik,, manada buruk’ naa.. kn fre2 udh kna puji.. haha

7. “buduh! Si*l! jaha*am! Ba*bi!” a few hours later,, “hanya Allah tempat aku blindung, smoga Allah berkati aku”
Uiyooo.. mula2 bkan main g mulut tuu.. lpastu bawa2 nama tuhan g, klau trus insaf xpa jga.. ne next status memaki lg balik.. zzzz


8. “aku benci kaw! Sampai mati pun aku xkan maafkan kaw.. wlaupun kau cium kaki aku mnta maaf pn aku ndakan maafkan!”
Yaiy! Ngat drama ibu mentuaku?? Over lar u.. bsok2 ada lar suda status ckp, “aku settle suda sama dya.. bahagia sgt”.. haha.. I’ve told u bebeh..


ngehehe.. tdak dtujukan pada siapasiapa~! klau terasa, kbtulan lar tuu.. haha
p/s: jan sentap sgt k n jgnlar remove or block aku lpas ne.. haha

Saturday, 17 December 2011

SPORTCHECK!!



SPORTCHECKK!! AARRGHH!!

Sportcheck?? aku bukaan skolah g.. watpa maw ada sportcheck g kann..
tp ne kalii spotcek dari mama akuu.. spotcek bilik.. mati laaar!!
ayat 1st yg kuar dari mulut mamabila dya masuk bilik aku,
"macam kandang *&B%.. bule ampus kaw nda lama kalau gini"

memandangkan aku 'baru' lepas spm, jd bilik pn bertempiaraaaan~
tp bsepah dgn buku2 baa.. tym spm merata2 d bilik ada buku.. d katil pn penuh.. lantai lagi laar..
pagi ne mama aku ambush bilik aku.. dya sruh kasi bersih sebab kzn aku maw tidur umah.. habis semua barang2 aku kena bongkar.. buku2 smua masuk kotak(memandangkan aku anak bongsu n tiada pewaris buku)

bila suda siap packing2, maw juga 3 kotak lar buku2 akuu.. pastu 1 bakul kain bnda2 yg maw d buang..tym kemas2 tba2 tjumpa diary aku tym fom 1, hihi.. lucu ne baca balik.. semua di luah.. aku malas simpan coz bikin malu, jadi aku buang gaak..

ne ada ckit gmbar2 bilik akuu before n after.. jan tkejut beruk k.. hehe



BEFORE

hehe.. bdak 'struggle' kunun spm baa nee.. maw jln pn teda ruang.. ;p


haaa.. yg ne sbahagian buku2 akuu.. maw lelong ne.. ada sepa2 maw??


yg ne mama akuu yang bongkar aar... kejap g bersih laar ne.. hihi


AFTER



TADAAA!! aku siap mop lg ok.. tukar cadar g.. hehe..

p/s: hari yang memenatkan~ n mama aku pesan, hari2 mesti bilik keadaan camnii.. whaatt???

Friday, 16 December 2011

Kucing Aku macam Muka Sin Chan!


kamu adaa kucing?? aku adaa.. ramaaaai.. 7 ikuur.. tp 1 ikur ne ja laar yg jadi spotlight kami skeluuarga.. maw taw napa? sebab dya sangat  MANJA n PEMALAS!!nama dya SIN CHAN.. npa sin chan? sebab kepala dya besar macam sin chan.. haha



si sincan ne suka betul bergesel d kaki urang.. suka betul dya gesel2 taring dya tuu d kaki.. geli akuu.. kadang2 ada jga TERRtendang.. hehe.. tp bnatang ne ndakan bputus asa selagi kita nda angkat kaki kita..
kbanyakan kucing aku pandai memburu.. kadang2 ada bawa cicak kubing, burung. katak
tp yg ne,,,,, tiduuuuuur jaa keja dya 1 hari.. malas maw bgerak.. ada hari tuu, 1 hari dya tidur.. d tempat yg sama lagi tuu.. posing jaa beza2.. di kasi bangun, dya gerak ckit jaa.. gambar ne aku ambil dlm tempoh masa 7 pagi smpai 5 petang.. mama aku pulang baru kunun dya bangun..

yang ne aku usaha sudah kasi gegar2 dya kasi bangun.. namun?? dya sambung tidur dgn posing camni..



yang ne bila aku suluh2 dya pakai lampu hp.. tp bule2 dya tutup muka ahh..



yang ne aku ngat dya maw bangun suda sebab dya bdiri suda tym ne, pastu aku p tgok balik, gini lar hasil dyaa


apa macam?? bule tahan kann pemalas dyaa.. rugi oww piara dyaa.. tangkap tikus pn takut.. maw cakap pondan, tp klau bgaduh pasal betina bkan main lagi dya sampai luka2.. napsu jaa kuat.. haha
hari tu paci aku ada cari kucing maw kasi naik d siling rumah utk tangkap tikus.. tp mama aku nda sruh ambil c sincan sebab mnangis nty dya diatas siling tu mnta turun.. hehe

p/s: pa2 pn saya sayang dorg sbab klau teda dorg sunyi oww rumah.. hihi


Weheee.. Block bebeh!


hehe.. jahat kaa akuu?? ndaa lar kalii.. dorang laaaagiii JAHAT dgn akuu.. baru dpd proses block2 orang.. ada laar dalam 5-6 org akuu block.. semua 1 geng.. hihi
biar laar.. aku ndamaw tnampak profil kamu n aku pn nda maw kamu stalk akuu..

Live your Life~! :)

Wednesday, 14 December 2011

ROMANTIK VS JIWANG~!!

ramai lelaki tanya, perempuan suka lelaki jiwang or romantik??

 sblum tu, kamu taw kaa apa beza jiwank n romantik?
meh lar aku bagi terang skit beza dua benda ne bagi pndapat aku laar..


JIWANG 

Jiwang?? yuckss.. seriously aku nda suka org mat jiwang.. lemaah akuu.. org2 jiwang slalunya ne yg selalu layan novel2 cinta n lagu2 jiwang.. perrrgghh~ komfom ayat dorang ne ayat pujanga cintaa.. memang ada juga pompuan yg suka gilak mamat2 yg camni.. tp aku?? "selamat jalan romeo~" lgpun mamat2 jiwang ne slalunya taw cakap jaa tp bwat?? hampehh!! tuu laar aku nda sukaa.. mat jiwang ne slalu jga aku gelar "mulut manis"..
contoh2 ayat:

" aku sangat mencintaimu, demimu sanggupku renangi lautan api"
" percayalar padakuu, belah lar dadaku lihatlar hatikuu"
"andai kau bunga, aku kumbang yg bakal menemanimu hingga ke akhir hayatku"
"tanpamu nafasku terhenti, jantungku tak berdegup" 
*n byk contoh2 lain g yg signifikan*

WHAT?? eeuuuw~~
lg 1, mamat jiwang ne lembut hatinyaa.. senang tersentuh.. sanggup keluarkaan air mata utk org tersyg.. quite nice, susah maw carii.. rmai girl idamkan.. tp aku? tidaak sayaaang~ bgi aku, klau btul maw nangis, jgan lar maw bgitaw pompuan tuu.. nangis dyam2 jaa.. baru ikhlas air mata tuu.. hee








ROMANTIK

Romantik ne boleh disama ertikan macam 'sweet'.. romantik ne slalunya dibuktikan dengan perbuatan n kelakuan terus.. nda main lar skadar ckp d bibir jaa.. org yg romantik ndakan tnjukkan  terang2 dya romantik sebab org yg macamni lebih suka wat kejutan utk pasangan masing2.. org yg romantik ne slalu nda dapat ungkapkan cinta dengan kata2 tp slalu dengan perbuatan terus.. mat romantik ne slalunya nda expert lar bjiwang2.. dorang pun bule rasa tegak bulu roma trus klau try bjiwang.. 
contoh : 

"dya ckp nda jadi jmpa kamu tp tiba2 jaa dya dtg depan kamu lpastu bawa hadiah/bunga/coklat"
"kalau dya maw cakap I LOVE YOU dya nda slalunya main ckp jaa tp dya mgkin wat video gmbar2 kamu or wat kolaj gmbar2 kamu"
"dya slalu wat kejutan utk kamu"
"dya salu luangkan masa sama2 mcm makan kaa wlaupun cuma mkn eskrim jaa"
*byk lagi laar!*






p/s: tidak ada kaitan dgn yg masi idup atau telah mati aar.. ne pendapat akuu jaa k.. jan terasa ok.. :) peace yaaw~

*cuba tekan caps lock n hit like.. anda akan terpesona mlihatnyaa*

Friday, 9 December 2011

AMARAN KERASS!! GO AWAY STALKER!!





selamat pagi subuh yang buta..
maw tdur tp brodband dalam tangan skarang ne so nda payah tdur lar.. tp besok bagi balik buku teks lar pulok..kjaaaaap lg aarr..
lama suda nda update blog ne.. segala yg terpendam n terbuku byk suda n byk interesting things happened yg nda dpt share..
ok, back to tajuk diatas, AMARAN KERASS?? cepat tanya aku apa yang maw di'amaran'kan..
okok.. kamu nda tanya pun aku maw jawab jugaa..
ehem2, tersebutlah kisaaahh.. "toib!" ada stalker berjaya d blog aku ne..pompuan lg tuu.. pompuan stalk pompuan?? is it sounds right?? WTF *Welcome To Facebook*
klau stalk saja utk fun nda pa, ne utk cari kesalahan aku.. 
bule2 dya ckp dya terasa dgn post aku.. HELLO?? lantak kaw lar maw terasa ka nda as long aku TEDA MENTION nama kaw sni.. kalau nda suka nda payah baca!! klau kaw rasa tu kw pn kw ja lar rasa.. kalau kaw nda mengaku tu kaw, org lain pun nda taw lar tu kaw.. ini bule2 dya sruh aku delete blog aku ne.. who do you think you are? use your brain!! n yg lucunya bule2 dorg p PRINT blog aku yg nda ckup rasa ne. mcm tebalik ne utak..
patut lar viewers aku bertambah.. kamukamu juga rupanyaa..
gini lar:
INI BLOG AKU! NAMA AKU! GAMBAR AKU! EMAIL AKU! jadi suka hati pengerang jantung aku lar maw tulis pasal APA & SIAPA.. aku ndakan sebut NAMA or letak GAMBAR kamu sni..*coz i have brain!* lgpun aku taw power menyindir aku sangat2 kuat!
btw, aku nda pernah minta kamu buka even follow blog aku ne.. aku nda penah share blog aku d wall kamu n suruh baca.. *lgpun kita bukan friends d fb* kamu yang cari penyakit p buka n bca blog aku ramai2.. lpastu ada lar yg nda puas hati tp besok2 masi lg baaca.. weird! aku nda penah pun tpikir maw baca blog kamu.. malas maw ambl taw..
so, STOP STALKING ME GIRLSS!! get a life~!
p/s- sangat memalukan bila dorg ndataw pa mksud peribahasa 'Kaki Lima'.. bule2 dorg marah bila kami ckp dorg jalan d kaki lima.. dya bygkan kaki lima tu macam tmpat pelac*r.. lawak kn? mcm nda p skolah jaa..

Follow by Email