Welcome to my blog.. LOVE it? thank you~ HATE it? HELL is Waiting For You..MUUAAAAHHH!! ~! !!♥sukasukicacimaki♥!!: HANYA 4 HARI, ADA KEJA BARU SUDAAA~~!! :)

:: Gonjeng ::

Thursday, 5 January 2012

HANYA 4 HARI, ADA KEJA BARU SUDAAA~~!! :)

eyrlow~~
entri sblum ne aku post pasal aku 'HAPPY' dgn kerja baru aku kaann... tp t'nyata aku SILAP!!!








I HATE MY BOSS~!
I HATE MY JOB~!







Boss tu munafik! hipokrit! trip baik~~!
JAHANNAMU KHOLIDINA FIHAA~~!






4 hari aku disana, SEHARI ja dya baik sama aku~!
1st day ja knun.. PHUUIII~~~!!!




 1st day :


- 1st day kira ok larr.. aku dtg trus dya sruh aku sapu2 jaa.. pastu aku nda bwat keja sgt n kaka tu ajar2 aku ja tym tuu.. emm.. ok lar.. pastu bwa2 bcerita knun so tym tu teda syak apa2 lar cz tym lunch dya blanja kami kfc.. *kaka tu pn heran gak cz nda prnah dya blang bos blnja kfc*.. tym tu stil nda syak sgt n aku cop dya 'BAIK' knun.. bdoh nyeerrrr~~~ 


2nd day :
- ok.. 2nd day ne start suda dya marah2.. tp aku stil dapat tahan cz aku stil ngat dya baik.. dya ajar aku guna mesin ftostat.. pastu aku wat salah tym 1st tym bwat.. trus dya marah2 aku dgn muka dya bkin panas tuu~~ 
nda bule tegur bagus2 kaa?? macam lar mama aku ada ajar aku wat ftostat d rumah kan? skil marah tu yg mcm aku byk kali suda ba bwat salah.. damn!!


- nda ckup dsana, ada lagiii,,, dya sruh aku kasi masuk gmbar d album baa.. 1st tym ne pastu dya tda pn ajar pa2.. pastu ada gmbr yg tbalik baa tym dya cek.. bule2 dya p ampas album tu tmpat aku smbl marah2.. wtf~!! nda bule tegur  jaa?? aku bkan kna kasi branak pndai kasi msuk gmbr trus kann... tym tuu aku sabar masii.. tahan akuuu...


3rd day
- yg ary ne lg paluui, aku kna sruh fotostat baa.. jd baru aku ltak krtas tu n aku teda tkan apa2 pn.. pastu mesin tu yg bfungsi sndri n salah ftostat.. pastu bos tu marah2 akuu.. dya ckp "memang lar salah!kaw tekan salah!" aku smpat g jwb, "sy mnada tekan apa2.. mesin tu yg jalan sndri" trus dya murung antak2 brang.. waterpuck pnya bogok.. aku smpan ja dlm aty.. kaka tuu yg kasi rilek aku.. nsib ada dyaa.. tym tu aku psg niat suda yg abis bulan nty aku maw brenti.. tp yg aku eran dya ne kan pndai ada angin baa... pndai baik lg knun.. tym tu mama aku ckp myb tu memg skil dya pndai marah n baik.. jd aku tahan ja lar knun..


4th day a.k.a last day
- yg ne awal pagi ada kawan2 aku p lawat akuu.. pastu bos tu mcm nda puas aty nee.. malas aku! pastu pagi tuu mesin tu bwat hal lg n aku lg kna marah! siol btul! tym tu geram brabis suda aku! 


- pastu kan aku kena sruh kasi masuk gmbar lg, bule2 dya marah aku gara2 tgn aku ne jnis b'peluh.. palui! ciptaan tuhan baa ne!!!! tym tuu aku nekad udah bsok dya knun last aku maw keja sanaa.. namuuuun, tba2 ada g someone dtg, tym tuu dya nmpk aku kna lyn cina tu cmna.. geleng2 kpala jaa dyaa.. aku ngadu sma dya trus aku nangis dpan2 kwn aku tuu.. dya yg kasi sabar akuu.. jd ok udah ckit.. skalinya tghari tuu, ada org maw ftostat, jd aku baru maw ptostat pastu dya yg p ambil tu krtas trus marah2 dya ckp, "ini pn kaw belum pandai kaa!"


 eeee... aku pndai lar sudawat tuu, kaw ngat aku tuyu??? kaw yg p ambl dari aku krtas2 tu.. damn~! tym tuu aku nekad udah ary tu aku last udah n tpksa aku cari akal2 utk skip.. skalinya aku pura2 knun macam maw demam chixen pox.. aku ckp knun kzn aku sdang kena n pura2 lar knun aku bgaru dpan dorg.. HAHAHA.. bila tu cina ckp, 'jgn kaw trun bsok klau kaw btul2 kena!' bahaha.. dlm aty aku snang udh tuu.. dapat pn aku kasi buduh cina tu!! ahaha.. tp kaka tu lar kesian cz dya ngat btul2 n tkut dya bjangkit.. hehe... 






eemmm... td pagi baru aku sms kaka tu ckp knun aku btul2 kena.. trus dya sruh rehat n nty dya gtaw bos.. haha.. nda aku maw datang balikk.. wkwkwk.. tp kwn2 aku smua bsing sruh aku ambl gaji 4 hari aku tuu.. haha.. klau dya maw bagi kann.. ;p


tp memang mama aku pnah ckp yg dya syak sumthing wrong coz kdai tu teda pkerja baa banding dgn kdai sbelah yg rmai pkerja dya smpai bsasak baa.. mama aku pnah ckp jga tu yg ada boss klau sama planggan dya baik tp sama pkerja dya jahat..HE'S THE GUY~! patut lar teda org maw keja sama kaw.. skalinya aku ceta sma org len, dorg nda cya cina tu camtu coz klau sama planggan baik btul dya... aku prasan gak hipokrit dya tuu.. sma cstmer dya jaa tuu gituu.. nyampah aku!!!


tp smua tuu ceta lama coz skrang aku ada keja baru suda.. :) aku lbih suka wat keja ne coz aku keja sama kaka sepupu aku n smua keja2 dya yg aku besa bwat baa.. nda mlibatkan mesin! pastu keja pn stgah ary jaa.. td 11.30 aku smpai rumah sudaa n nda jauh pn dari rumah aku.. hehe..






 HARAP2 AKU NDA TUKAR2 KEJA G DALAM MASA 3 BULAN NE COZ MALAR KENA SINDIR LEH PARENTS AKUU.. ;p

0 comments:

Post a Comment

Follow by Email