Welcome to my blog.. LOVE it? thank you~ HATE it? HELL is Waiting For You..MUUAAAAHHH!! ~! !!♥sukasukicacimaki♥!!: 2011

:: Gonjeng ::

Wednesday, 21 December 2011

I need FREEDOOOOOOOOOOOM!!! |anna farhana|



where's my freedoom as a blogger?
dimana kebebasan saya sebagai blogger?
kalau semua nda puas hati!
semua maw komen!
semua maw maki!
semua maw terasa!
klau begini bagus nda payah ada blog kann..
macam jaa aku conteng d tapak tangan dorang kan..
aku bukan jenis blogger yg trip2 kiut d blog..
trip2 baik n hipocrit memuji org sedangkan hakikatnya menipu!
aku bebas tulis apa jaa..
kalau semua maw terasa, apa lagi aku maw tulis lepasni?
maw tulis, 'td aku bgun, aku bdiri lpastu aku duduk balik'
byk lagi blogger yg teruk d luar sana
kalau keluarga sendiri pun maw bekira dgn aku, nda payah ckap lar
maknanya kaw pn blum knal aku spnuhnya
aku nda pnah cakap aku baik, aku pintar, aku kaya, aku cantik
just the way i am
nda suka lar begaul dgn org yg blum knal aku sepa

bagus aku delete blog ne
puas hati? tepuk lar tangan!
msti byk org gembira

bule aku idup teda blog?
bule baa.. aku wat baru laarr
tp ne yg secret brabis
dsana aku MENTION nama n post gambar pn nda paa

btw, MAKASEH STALKERSS~~ kurangkan lar sensor persan kalian.. ADIOS~!

Status2 FB yg agak2 bajet @#$%^.. |anna farhana|

Asslamualaikum......
sblum cakap2 org msti bagi salam dlu k.. ;p
cuti2 ne 24/7 laar aku menghadap pesbuk..jd nty aku maw share status yg aku pnah tbaca sblum ne yg agak2.. tp mst dorg ckp,
"pesbuk aku, suka hati aku lar maw post apa.. ada aku kesah??!"
ooppss.. okay2.. yalar.. suka aty kaw lar k.. tp aku yg terbaca, so,, 
SUKA HATI AKU LAR MAW KOMPLEN, ADA AKU KESAH?? ;p





1. "napa lar mamat tuu ngorat2 aku yg dalam keta ne, stakat keja pam minyak jgn harap aku maw layan~!"
ne kali laar.. kaw ngat kaw 'HOT' sgt? org bole 'HOT' baca status kaw tu k.. mayb mamat tu pn bukan pandang kaw sgt, just 4 fun jaa.. bkan kaw sorg jaa yg isi minyak d sanaa.. -,-'

2. "alamaak.. duit dalam walet tinggal rm400 lar.. x dapat lar survive lpas ne.."
eerghh?? maw cakap kaw anak jutawan, x lar pla.. rm400 kw ckp x survive? hmm

3. "eee.. myesal x blajar bgus2.. tgok result PMR  i dapat 7A 1B jaa.. teruk sgt2!.. :("
oogaay~~ kaw taw camna besyukur??mnta perhatian ka tuu?
4. "ee.. xtaw lar nak pilih mana 1.. dua2 hensem.. plz jgn paksa sy k.."
Eeerghh.. trip jadi rebutan?? bla..bla..

5. "mama aku ckp aku ne pandai, kuat sembayang, nda prnah tinggal 1 waktu pastu cantik lagi.. mama aku ckp untung sepa dapat aku ne.."
Lol.. angkat bakul sndiri lar kw minah! Maw 1 dnia ngorat kw knun? haha

6. "saya taw saya buruk, saya hodoh.. x kiut.. kmu cantik, kiut comel.."
Hahaha.. statement common lar mnta kena puji balik, ‘eh, kiut baa kw ne,cantiik,, manada buruk’ naa.. kn fre2 udh kna puji.. haha

7. “buduh! Si*l! jaha*am! Ba*bi!” a few hours later,, “hanya Allah tempat aku blindung, smoga Allah berkati aku”
Uiyooo.. mula2 bkan main g mulut tuu.. lpastu bawa2 nama tuhan g, klau trus insaf xpa jga.. ne next status memaki lg balik.. zzzz


8. “aku benci kaw! Sampai mati pun aku xkan maafkan kaw.. wlaupun kau cium kaki aku mnta maaf pn aku ndakan maafkan!”
Yaiy! Ngat drama ibu mentuaku?? Over lar u.. bsok2 ada lar suda status ckp, “aku settle suda sama dya.. bahagia sgt”.. haha.. I’ve told u bebeh..


ngehehe.. tdak dtujukan pada siapasiapa~! klau terasa, kbtulan lar tuu.. haha
p/s: jan sentap sgt k n jgnlar remove or block aku lpas ne.. haha

Saturday, 17 December 2011

SPORTCHECK!!



SPORTCHECKK!! AARRGHH!!

Sportcheck?? aku bukaan skolah g.. watpa maw ada sportcheck g kann..
tp ne kalii spotcek dari mama akuu.. spotcek bilik.. mati laaar!!
ayat 1st yg kuar dari mulut mamabila dya masuk bilik aku,
"macam kandang *&B%.. bule ampus kaw nda lama kalau gini"

memandangkan aku 'baru' lepas spm, jd bilik pn bertempiaraaaan~
tp bsepah dgn buku2 baa.. tym spm merata2 d bilik ada buku.. d katil pn penuh.. lantai lagi laar..
pagi ne mama aku ambush bilik aku.. dya sruh kasi bersih sebab kzn aku maw tidur umah.. habis semua barang2 aku kena bongkar.. buku2 smua masuk kotak(memandangkan aku anak bongsu n tiada pewaris buku)

bila suda siap packing2, maw juga 3 kotak lar buku2 akuu.. pastu 1 bakul kain bnda2 yg maw d buang..tym kemas2 tba2 tjumpa diary aku tym fom 1, hihi.. lucu ne baca balik.. semua di luah.. aku malas simpan coz bikin malu, jadi aku buang gaak..

ne ada ckit gmbar2 bilik akuu before n after.. jan tkejut beruk k.. hehe



BEFORE

hehe.. bdak 'struggle' kunun spm baa nee.. maw jln pn teda ruang.. ;p


haaa.. yg ne sbahagian buku2 akuu.. maw lelong ne.. ada sepa2 maw??


yg ne mama akuu yang bongkar aar... kejap g bersih laar ne.. hihi


AFTER



TADAAA!! aku siap mop lg ok.. tukar cadar g.. hehe..

p/s: hari yang memenatkan~ n mama aku pesan, hari2 mesti bilik keadaan camnii.. whaatt???

Friday, 16 December 2011

Kucing Aku macam Muka Sin Chan!


kamu adaa kucing?? aku adaa.. ramaaaai.. 7 ikuur.. tp 1 ikur ne ja laar yg jadi spotlight kami skeluuarga.. maw taw napa? sebab dya sangat  MANJA n PEMALAS!!nama dya SIN CHAN.. npa sin chan? sebab kepala dya besar macam sin chan.. haha



si sincan ne suka betul bergesel d kaki urang.. suka betul dya gesel2 taring dya tuu d kaki.. geli akuu.. kadang2 ada jga TERRtendang.. hehe.. tp bnatang ne ndakan bputus asa selagi kita nda angkat kaki kita..
kbanyakan kucing aku pandai memburu.. kadang2 ada bawa cicak kubing, burung. katak
tp yg ne,,,,, tiduuuuuur jaa keja dya 1 hari.. malas maw bgerak.. ada hari tuu, 1 hari dya tidur.. d tempat yg sama lagi tuu.. posing jaa beza2.. di kasi bangun, dya gerak ckit jaa.. gambar ne aku ambil dlm tempoh masa 7 pagi smpai 5 petang.. mama aku pulang baru kunun dya bangun..

yang ne aku usaha sudah kasi gegar2 dya kasi bangun.. namun?? dya sambung tidur dgn posing camni..



yang ne bila aku suluh2 dya pakai lampu hp.. tp bule2 dya tutup muka ahh..



yang ne aku ngat dya maw bangun suda sebab dya bdiri suda tym ne, pastu aku p tgok balik, gini lar hasil dyaa


apa macam?? bule tahan kann pemalas dyaa.. rugi oww piara dyaa.. tangkap tikus pn takut.. maw cakap pondan, tp klau bgaduh pasal betina bkan main lagi dya sampai luka2.. napsu jaa kuat.. haha
hari tu paci aku ada cari kucing maw kasi naik d siling rumah utk tangkap tikus.. tp mama aku nda sruh ambil c sincan sebab mnangis nty dya diatas siling tu mnta turun.. hehe

p/s: pa2 pn saya sayang dorg sbab klau teda dorg sunyi oww rumah.. hihi


Weheee.. Block bebeh!


hehe.. jahat kaa akuu?? ndaa lar kalii.. dorang laaaagiii JAHAT dgn akuu.. baru dpd proses block2 orang.. ada laar dalam 5-6 org akuu block.. semua 1 geng.. hihi
biar laar.. aku ndamaw tnampak profil kamu n aku pn nda maw kamu stalk akuu..

Live your Life~! :)

Wednesday, 14 December 2011

ROMANTIK VS JIWANG~!!

ramai lelaki tanya, perempuan suka lelaki jiwang or romantik??

 sblum tu, kamu taw kaa apa beza jiwank n romantik?
meh lar aku bagi terang skit beza dua benda ne bagi pndapat aku laar..


JIWANG 

Jiwang?? yuckss.. seriously aku nda suka org mat jiwang.. lemaah akuu.. org2 jiwang slalunya ne yg selalu layan novel2 cinta n lagu2 jiwang.. perrrgghh~ komfom ayat dorang ne ayat pujanga cintaa.. memang ada juga pompuan yg suka gilak mamat2 yg camni.. tp aku?? "selamat jalan romeo~" lgpun mamat2 jiwang ne slalunya taw cakap jaa tp bwat?? hampehh!! tuu laar aku nda sukaa.. mat jiwang ne slalu jga aku gelar "mulut manis"..
contoh2 ayat:

" aku sangat mencintaimu, demimu sanggupku renangi lautan api"
" percayalar padakuu, belah lar dadaku lihatlar hatikuu"
"andai kau bunga, aku kumbang yg bakal menemanimu hingga ke akhir hayatku"
"tanpamu nafasku terhenti, jantungku tak berdegup" 
*n byk contoh2 lain g yg signifikan*

WHAT?? eeuuuw~~
lg 1, mamat jiwang ne lembut hatinyaa.. senang tersentuh.. sanggup keluarkaan air mata utk org tersyg.. quite nice, susah maw carii.. rmai girl idamkan.. tp aku? tidaak sayaaang~ bgi aku, klau btul maw nangis, jgan lar maw bgitaw pompuan tuu.. nangis dyam2 jaa.. baru ikhlas air mata tuu.. hee








ROMANTIK

Romantik ne boleh disama ertikan macam 'sweet'.. romantik ne slalunya dibuktikan dengan perbuatan n kelakuan terus.. nda main lar skadar ckp d bibir jaa.. org yg romantik ndakan tnjukkan  terang2 dya romantik sebab org yg macamni lebih suka wat kejutan utk pasangan masing2.. org yg romantik ne slalu nda dapat ungkapkan cinta dengan kata2 tp slalu dengan perbuatan terus.. mat romantik ne slalunya nda expert lar bjiwang2.. dorang pun bule rasa tegak bulu roma trus klau try bjiwang.. 
contoh : 

"dya ckp nda jadi jmpa kamu tp tiba2 jaa dya dtg depan kamu lpastu bawa hadiah/bunga/coklat"
"kalau dya maw cakap I LOVE YOU dya nda slalunya main ckp jaa tp dya mgkin wat video gmbar2 kamu or wat kolaj gmbar2 kamu"
"dya slalu wat kejutan utk kamu"
"dya salu luangkan masa sama2 mcm makan kaa wlaupun cuma mkn eskrim jaa"
*byk lagi laar!*






p/s: tidak ada kaitan dgn yg masi idup atau telah mati aar.. ne pendapat akuu jaa k.. jan terasa ok.. :) peace yaaw~

*cuba tekan caps lock n hit like.. anda akan terpesona mlihatnyaa*

Friday, 9 December 2011

AMARAN KERASS!! GO AWAY STALKER!!





selamat pagi subuh yang buta..
maw tdur tp brodband dalam tangan skarang ne so nda payah tdur lar.. tp besok bagi balik buku teks lar pulok..kjaaaaap lg aarr..
lama suda nda update blog ne.. segala yg terpendam n terbuku byk suda n byk interesting things happened yg nda dpt share..
ok, back to tajuk diatas, AMARAN KERASS?? cepat tanya aku apa yang maw di'amaran'kan..
okok.. kamu nda tanya pun aku maw jawab jugaa..
ehem2, tersebutlah kisaaahh.. "toib!" ada stalker berjaya d blog aku ne..pompuan lg tuu.. pompuan stalk pompuan?? is it sounds right?? WTF *Welcome To Facebook*
klau stalk saja utk fun nda pa, ne utk cari kesalahan aku.. 
bule2 dya ckp dya terasa dgn post aku.. HELLO?? lantak kaw lar maw terasa ka nda as long aku TEDA MENTION nama kaw sni.. kalau nda suka nda payah baca!! klau kaw rasa tu kw pn kw ja lar rasa.. kalau kaw nda mengaku tu kaw, org lain pun nda taw lar tu kaw.. ini bule2 dya sruh aku delete blog aku ne.. who do you think you are? use your brain!! n yg lucunya bule2 dorg p PRINT blog aku yg nda ckup rasa ne. mcm tebalik ne utak..
patut lar viewers aku bertambah.. kamukamu juga rupanyaa..
gini lar:
INI BLOG AKU! NAMA AKU! GAMBAR AKU! EMAIL AKU! jadi suka hati pengerang jantung aku lar maw tulis pasal APA & SIAPA.. aku ndakan sebut NAMA or letak GAMBAR kamu sni..*coz i have brain!* lgpun aku taw power menyindir aku sangat2 kuat!
btw, aku nda pernah minta kamu buka even follow blog aku ne.. aku nda penah share blog aku d wall kamu n suruh baca.. *lgpun kita bukan friends d fb* kamu yang cari penyakit p buka n bca blog aku ramai2.. lpastu ada lar yg nda puas hati tp besok2 masi lg baaca.. weird! aku nda penah pun tpikir maw baca blog kamu.. malas maw ambl taw..
so, STOP STALKING ME GIRLSS!! get a life~!
p/s- sangat memalukan bila dorg ndataw pa mksud peribahasa 'Kaki Lima'.. bule2 dorg marah bila kami ckp dorg jalan d kaki lima.. dya bygkan kaki lima tu macam tmpat pelac*r.. lawak kn? mcm nda p skolah jaa..

Wednesday, 19 October 2011

DARAH KAMEKAZE???

naaaah.. mulakan dengan gambar yang nmpak gangster ckit(angan2).. haha



kawan aku penah cakap,"jangan kacau anna, dia balas tu sbab dya ada darah kamekaze.."
aku ketawa ja lar.. HAHAHA.. dorg ckp camtu sebab aku ne jenis suka balas balik apa orang wat sama aku.. pemurah lar katakan.. hehe
klau dalam gonjeng, aku sama khaleeda yg mcm ada darah hang tuah ckit dibanding dengan c lt sma c nad.. dua2 puteri gunung ledang.. hehe
klau c nad sma lt campin planing something smpai malatup!, tp yg buat aku sma khal jga.. tp khal lar kepala, aku ikur jaa.. hehe.. tp nda paa.. yg pnting smua ada ciri2 sudaa,,
okok.. smbung ceta camna aku bule dapat darah kamekaze tu, ary tu baa, d skulah sikit g kami have a fight dengan geng jalan kangkang(musuh tradisi turun temurun).. 
ne semua pun gara2 dorg yg nda bertamadun.. korang bayangkan lar kami lalu di laluan yg sempit lpastu ada arus bertentangan.. ofkos lar bole tlanggar kan? n tu smua pkara besa lar kan klau jalan sempit?
tp aku nda taw lar pa masalah pompuan2 kangkang ne, dari jauh lg bule nmpak ba dgn tdung yg singkat, skil lipatan tudung lagi ala2 gangster knun melipat tajam, lengan baju g b'sinsing smpai siku, pastu bjalan smua bkangkang smbil dabik dada knun 'gangster' lar tu.. KOMPOM dorg ne yg maw blimpas sma kami,, kami pn steady ja lar knun, tym tu aku, nad n lt ja maw p tndas, c khal teda.. sdngkan dorg tym tu ada dalam 5-6 org lar.. ada aku kesah? redah ja lar..
sprti yang disangka, dlm keadaan yg sesak tu salah sorg dri dorg tlanggar dgn c nad.. nad pun, "aaawww!!" lt pun, "ee,, dorg langgar kaw nad??" lpastu tiba2 ada sora sumbang dari blakang teriak kami, "hoi! buta kaa?! kuat suda kamu?!" aduss!! bdarahnya tlinga, klau ikutkan aty maw ja aku antak pala dorg d tiang tu.. nsib ngat tym tu d public, so malas aku pusing, direct ja kami trus. dorg ja nda taw malu triak2 dpan public tu.. buuuuuww!!
lpastu kami naik lar klas dgan prasaan yg nda puas aty! kmi pun bgi ceta sma yamateh khaleeda, dia panas ne.. kami pun turun balik kiranya maw p aga(sound) lar kunun.. tp ada cigu suda d klas dorg jdi kami limpas2 sambil usha2 ja dari luar.. tungkal baa smua dlam klas tu, td bukan main lg kaan.. tp yg lucu tym kmi limpas2 tu, kaki lima tu nda muat utk 4 org ba, jd tpksa lar sorg puteri tu jalan dalam longkang(longkang yg kering ok)pas2 lt g bganding tangan sma c khal pastu jalan dgn bangga.. mcm dya rasa kuat ne tym tu.. hehe
tp smua tu nda abis d sana jak, bebrapa ary lpastu ada lg.. tym tu kami 4 org tgh membli d kantin, pastu bule nmpak lar geng kangkang ne dlm pjalanan maw p kantin.. tp lpas dorg nmpak kmi trus dorg ubah tujuan dorg p koperasi ne.. kmi pn tersnyum sinis lar tym tu.. hehe.. tp lpastu rpanya brani jga dorg dtg d kantin tu tp kali ne dorg duduk ja dsana.. yg mnariknya, bila kmi maw membyar dgn org2 kantin tu, trus dorg cakap "nah, datang suda perempuan2 temberang" dya bckap smbil mata n mulut dmuncungkan arah geng tu.. kmi pun apa lg, trus bgeng lar sma org2 kantin tu.. rupanya rmai lg org2 nda suka dorg d skolah tu..hahaha.. kotoh!
kami pun slumber ja limpas blakng dorg, b4 kami limpas pnya bising dorg tu triak2,ktawa2.. tp bila kmi limpas ja smua tdiam.. suda kmi limpas ckit baru ada sorg mulutnya yg ambil insurans murahan ckap, "jom kita main langgar2? aaawwww!!" trus ktawa gete2 smua tu.. actually aku nda dgr tym dya ckp camtu, kawan2 aku yg gtaw.. hello?? ada tgok bdan ka b4 maw men langgar2 tu? klau bdan mcm cicak kubing maw langgar aku sma khal bek nda pyh lar.. bek kw kasi lggar ja badan kaw sama dinding tu.. seriously,  tringin btul aku maw siram kaw pkai sirap ais d kantin tu taw..
lpas kwn2 aku kasi ceta gitu, trus kami patah balik p kantin decide maw mkan ja dsna(pdahal jrang ba kmi mkn d kantin).. kmi sngaja pok silap duduk meja cun2 dpan meja dorg.. tkejut babun jga sorg2 dorg tym tu.. baru taw!!
balik2 umah tym tu pnya lar aku geram! bule2 aku kasi ceta sma mama aku hal tu n aku ngatkan mama aku akan marah sbab maw gduh d skulah... tp, nda pula.. bule2 mama aku ckp, "nda payah kamu takut sama org gitu, makin kamu takut makin dorg besar pala tu. macam antu jga kan.. jgn biarkan diri kamu kna buli. pertahankan ba diri tu!" tym tu kagum+impress lar feeling aku tym tu.. tiba2 mcm naik ne smangat aku.. nda sangaka kali ne mama sndri backup.. hihi
pastu tbuka lar ceta zaman muda2 mamaku,, dya ckp dya pnah tmbuk lelki n pompuan.. 1 ary tu ada lelki maw kcau mama aku, tp bila sjuk udh mama aku, kuar lar kuasda 'super sayah' dya tu.. hehe.. dya bule baling meja katil psakit sma lelki tu smpai tbring n bdarah idung tp nda ckup dgn tu mama aku p tandang lg muka dya smpi idung dya patah.. aku pn tkut+kagum dgr ceta mama aku tu.. ada g dya pnah kna aga sma 2 org pompuan gara2 kna fitnah baa.. apa lg, jd genji trus mama aku.. bila sorg pmpuan tu pgang dua2 tgn mama aku, mama aku tandang perut dya smpai tplanting d tmpat parking basikal2.. bjatuhan smua bsikal.. n sorg yg cba myerang tu mama aku antak2 pala dia d dinding.. tragis kan? mcm ceta crows zero pla. hehe
tym tu aku bpikir, napa aku nda bule stabah n skuat mama aku ar? tp c khal ckp ada jga darah tu mgalir d badan kw.. darah kamikaze kan? heekk


nda lar aku taw smua ne.. yg pnting aku memang kagum dgn kbranian mama aku.. byk g ceta n pnglman mama aku yg ada dya ceta,, tp ckup ini ja lar aku ceta cz nda sesuai utk bacaan umum.. tragis,, haha.. tp ganas2 mama aku ne tym dlu ja, skang nda udah.. mama aku tetap sorg yg snstif.. mcm aku jga.. hehe.. aku dlu skulah rndah pn ada cita2 maw jd bezita(yg dlm ceta dragon ball tu).. dulu suka aku ngantak anak urang.. msti ada ja budak maw d kasi nangis.. nda sah klau 1 ary nda bwa berunti or bata pusing2 1 skulah.. tp start drjah 6 smpi skang aku taubat udah n lbih kpada keayuan suda cz start drjah 6 skulah agma geng2 aku smua gud grl ba.. anak ustaz, wnita mlyu trakhir smpi sora pn payah mw d dngar.. so, ini lar hasilnya stelah bkawan dgn dorg tp ada kili ckit bila gabung sma gonjeng.. tp nda teruk lar.. nkal2 mnja jaa.. hehe
nyway, love n adore my mummy soo much! nda kisah lar darah apa pn, yg pnting  memang darah mamaku! hehe
naaahh.. ngam suda ne 4 org utk kami gonjeng.. hehe.. kmu maw yg mna 1?? ;p
ne lar gonjeng aku.. ngam kan sama gambar diatas tu.. hehe


p/s; hey u! blang maw bdamai knun..tp dgn prngai kmu skang ne,,,, pa celup tok?? klau di ikutkan aku boleh balas smua pbuatan kamu tu.. lbih dari tu pun bule.. tp bila d pkir balik, apa lar beza kami dengan kamu nty klau kami wat camtu..?? setaraf lar nty kan kna cop nda bertamadun n nda brakal.. spm is just around the corner.. pnah tpkir maw bermaafan dgn kmu b4 spm.. NAMUN SEKARANG?? Allahualam~~

p/s- kecoh g td d kelas.. bak kata salah sorg kwnku, "makin b'puak lelki2 d klas ne taw"
btw, penat aku,ameng,lt n nad jd CSI td d skulah.. namun HAMPEH!! sia2 jaa.. nda bkaitan pun bukti tu.. ;p

Sunday, 25 September 2011

Yg aku idamkan~ lalalaa~




Org masing2 sibuk cari Mr Right dorg kn? Tp bukan aku.. aku teda feel maw fkir tu skarang.. lari n mgelak dpd smua tu ada larr.. tp 1 ary nty mst aku maw jga tu kan.. smua org ada jejaka yg di idamkan.. aku pn maw wat jga lar ciri2 lelaki idaman aku.. kpd yg pernah tnya psal ne tp aku nda pernah jwb, naah,, skrang aku jwab.. tp aku nda maw sentuh psal appearance dorg, aku just maw ceta psal attitudes sejaa….

1.     Paling penting, aku nda maw lelaki yang sensitive sangat.. Especially yg ckit2 nak nangis.. ckit2 maw emosi.. eee.. pliz lar.. aku pn tak gitu.. ngalahkan pompuan..

2.    Aku nda suka lelaki yang serius sgt.. smpai bckp n texting pn guna ayat karangan n hang tuah.. aku lebih selesa dengan org yg sempoi jaa.. chill ja baa..


3.    Aku nda suka lelaki yang boleh bwat aku aku rimas!! Mknanya aku nda slesa lar dgn gaya dya tu…

4.    Aku harap aku dapat lelaki yang pndai bguraw tp nda lar over sangat smpai boleh nyakitkan hati,, stakat kasi cheer up hati aku jaa n boleh ktawa brsama..


5.    Kan best klau aku dpt orang yang kpala ada gila2 ckit mcm aku.. yg aku boleh bguraw cmna dgn dya pn tp dya lngsung nda pernah ambil aty

6.    Sporting. Best tu klau aku boleh ceta apa2 ja dengan dya n share apa2 ja masalah dengan dya.. dya bukan stakat boyfriend, tp jga bestfriend aku


7.    Yang memahami aku and yang penting boleh terima aku seadanya.. =)

8.    Caring tp tak lar over sangat smpai dya maw taw aku kat mana stiap masa smpai rasa teda kbebasan


9.    Apa yg penting??? KESABARAN!! Aku suka lelaki yg sabar n nda pemanas lagi2 dengan perangai aku yg ada sedikit nakal ne.. hihi

10. Suka nasihat n tegur aku klau aku wat sumthing yg salah.. tu lar langkah pertama untuk bimbing aku


11.  Nda payah lar baik sngat sbab no one perfect n aku akn rasa mcm org jahat ja klau dya tu tlmpaw baik

12. Dya nda payah berubah untuk aku n aku pn nda perlu berubah utk dya.. Just be ourselves.. J


13. Hormat my parents n org tua

14. Always take care of me and protective


15. SETIA!! Tu yang paling pnting

16. Suka berterus terang no matter baik or buruk


17. Jujur lar padakuuuuu~~ haha

18. Nda EGO n cpat mengalah klau dengan aku tp nda pyh lar tnduk sgt dgn aku

Ewm.. apa lagi arr?? Mcm bannyak baa lgi tp nda dpt ingat skang.. nty klau aku ingat balik aku update g ar.. hehe.. aku belum jmpa lagi lelaki yang ada ciri2 camni.. tp ada ex aku yg ada ciri2 diatas n dats y susah aku maw kasi lupa dyaa,, hmmm
Macam ada sdikit mustahil kan aku maw dpt lelaki yg ada ciri2 diatas sbab no one’s perfect.. tapi ne just apa yg aku idamkan n nda semua yg kita maw akan dapat kn?? Just redha dgn ktentuan tuhan nty.. kita Cuma mampu berdoa utk harapkan yg terbaik utk kita… J

Monday, 19 September 2011

kisah si keychain bantal arnab

inilah saya.. ;)




kisah si keychain bantal arnab

aku adalah sebuah 'keychain' handphone bantal pink yang tertera gambar seekor arnab cute yang berwarna putih.bila bantal tu berwarna pink, dah tentulah tuan aku ne perempuan. sebenarnya aku dihasilkan secara berpasangan.pasangan aku juga arnab seperti aku, tapi dia bantal berwarna putih n c sang arnab pula berwarna hitam. time tuan aku nak beli aku ne, punyalah susah dia nak cari aku ne. hampir 1 shopping complex tu dah pusing. nasiblah dia jumpa gak aku kat tingkat 3 tu.. tapi aku cuma dapat bersama denganpasangan aku tu kejap ja sebab 1 hari tu, tuan aku jumpa sorang lelaki ne, dia boleh bagi macam tu ja c arnab hitam kat mamat tu. tpi tuan aku ada gantung keychain blink2 huruf 'F' lagi bersama dengan c arnab hitam tu. maklumlah, huruf pangkal tuan aku kan mula dari 'F'. aku pun heran gak, penat2 dia cari tapi dia oleh bagi camtu jaa? tak faham lah dengan manusia ne.... tapi time tuan aku bagi c arnab hitam kat mamat tu, aku tengok tuan aku pun dapat something. bila dia buka, aku nampak baju tshirt putih cute sangat. tapi seingat aku, mamat tadi tu pun pakai tshirt sebiji macam baju yang tuan aku dapat ne. time tu aku faham yang baju tu pun mungkin diciptakan berpasangan dengan baju yang tuan aku dapat ne; sama lah juga mcmam aku dgn c arnab hitam kan. sejak hari tu aku tak jumpa c arnab hitam lagi. tpi aku tak kisah sebab aku tengok tuan aku hari-hari happy sejak hari tu. dia layan aku baik sangat. aku happy bila aku digantung kat handphone tuan aku ne, aku taw dia akan bawa aku kemana ja. oleh sebab aku ne ada warna putih, aku selalu ja kotor. tapi tuan aku selalu cuci aku smpai badan aku ne dah naik berbulu. tpi takpa, asalkan aku bersih. 1 hari tu, tuan aku nak jumpa dengan mamat tu n aku pun happy sangat sebab aku taw yang aku bakal jumpa c arnab hitam. bila jumpa tu aku tak nmpak pun c arnab hitam sebab tuan dia letak handphone dia kat poket blakang, tu lar tak nmpak sedangkan aku dah terjuntai keluar kat poket depan tuan aku ne. bila tuan aku pegang hndphone mamat tu barulah aku boleh nmpak c arnab hitam n aku excited sangat. tpi aku tngok dia dalam keadaan kotor time tu, maklumlah bantal tu kan wrna putih, jd memanglah cepat kotor. tpi tuan aku mulalah bising kat mamat tu sebab kotor, tp mamat tu bagi alasan pula sebab benda tu wrna putih.. betul jugaa tu... n bila mamat tu pun nak pegang hndphone tuan aku ne, baru lah aku rasa dekat dengan c arnab hitam tu. bila tuan kitorang duduk sebelah2, kami pn rasa macam duduk bersebelahan ja sebab c arnab hitam terjuntai kat poket kanan tuan dia, n aku pula terjuntai kat poket sebelah kiri tuan aku ne. tapi kan, tu semua dululah. semua ne cerita lama. 1 hari tu tuan aku nangis2 n tanggalkan aku daripada handphone dia. aku tak faham time tu. dia cakap dia tak boleh biarkan aku tergantung lagi kat handphone dia sebab tu semua akan bwat dia ingat memori lama. apa dah jadi? tak adil sangat. tuan aku cakap lagi yang c arnab hitampun tak tergantung lagi kat handphone tuan dia n tuan aku pun terpaksa bwat benda yang sama juga. masa tu barulah aku faham yang tuan aku tak bersama dengan mamat tu lagi. kini aku diletakkan di dalam sebuah kotak kecil. dalam ne gelap, kecik n aku takut sangat. aku sunyi sangat dalam ne dan aku rindu nak keluar tengok dunia luar macam dulu lagi. tapi tuan aku tak bagi n aku taw hidup dia tak sebahagia dulu wlupun rmai lelaki cuba msuk n bahagiakn dia. tpi semua tu sia2 ja. arnab hitam..... mana awak?? awak apa khabar?? hidup kaw macam aku juga atau tuan kaw dah pun hilangkan kaw?? aku harap kaw dalam keadaan baik wlupun dimana ja kaw sekrang.. saya rindu awak.. aku harap kaw ada dengan aku skrang. aku rindu nak duduk bersbelahan dgn kaw mcam dlu. tpi aku fahamyang semua impian aku takkan tercapai selagi tuan kita tak bersama semula. aku harap diorang bersama semula. aku tak inginkan kaw ja yang ada dengan aku skrang, aku pun harap yang tuan kaw pun ada dengan tuan aku skrang sebab aku taw tuan aku pun tengah sedih n sunyi macam aku ne tapi dia selalu ego nak ngaku. awak2, jomlah kita doa supaya tuan kaw dan tuan aku bersama kmbali k, supaya kita pun dapat hadapi hari-hari indah macam dlu lagi.. ;')


comel kan saya?? ;p



** true story?? no comment.. . ;)


Thursday, 8 September 2011

7 perkara yang LELAKI harapkan SI GADIS tahu!





1.     Kerap menghubungi bukan tanda sudah jatuh cinta!
-Lelaki ada kalanya menghubungi untuk bertanya khabar, bertukar cerita atau pendapat atau untuk mengisi masa terluang.kerap menghubungi bukan bermaksud sudah jatuh cinta okay! Jangan cepat sangat perasan. Malu kita dibuatnyerr~

2.    Lelaki beranggapan bahawa wanita lebih cantik tanpa Make-Up!

3.    Tergedik-gedik??? EXCUSE ME! Lelaki tak suka okay!

4.    Lelaki tak suka wanita yang terlalu risaukan tentang fizikalnya sendiri.


5.    Bangga bercerita soal ‘ASET’
-Kalau terlalu bersikap terbuka pun tak perlulah nak ceritakan pasal hal ‘aset’ ne.. memalukan jaa n lelaki akan janggal  dengan kita.


6.     Terlalu seksi?? ISYY…
Kalau nak pakai seksi tu berpadah-padah coz lelaki mayb akan cop wanita sebagai murahan kalau over sangat seksi tuu.


7.     Kebanyakan Lelaki Mencari Gadis Yang Boleh Dijadikan Pasangan

5 Fakta Menarik Mengenai Lelaki (GIRLS! You Should Know This!)

1.  Lelaki yang mempunyai rambut yang lebat dan tebal menunjukkan dia seorang yang berani tetapi keras hati


2.88% lelaki mengakui tidak memahami perlakuan dan bahasa tubuh yang ingin disampaikan oleh pasangan mereka
3.    Lelaki sejati tidak akan tertarik langsung untuk bergaul dengan gay
4.    Lelaki yang gemar meletakkan kedua-dua tangannya di dalam poket seluar ketika berbicara dikatakan memiliki tahap keegoan yang tinggi

5.    58% lelaki berpendapat bahawa wanita yang bijak lebih seksi daripada wanita yang memiliki tubuh badan yang menggoda

Tuesday, 6 September 2011

♥♥ hari raya???




HARI RAYA 2011?? 
macam, teda makna raya aku taun ne..
macam bukan raya jaa... 
memang sumting missing lar..
paci aku lagi meninggal pagi raya pertama (al-fatihah)
manada ingat raya lagi dorang mama aku
nasib ada juga salam2 tym malam raya tu..
7 hari kami merempat sana..
manada kami buka rumah.. kuih pn nda sempat ambil.. huhu
duit raya? lagi lar teda~ kecewa aku.. hoho
lpastu TERrindu someone g tym raya tu..
TERingat raya taun lpas..
TERsedih coz raya taun ne aku nda dgn dya..huu
btw, raya taun ne ada 3 org mninggal d kampung kami.. tragis~
i felt something was wrong oww.. HATE THIS FEELINGS!



ne ja gmbar raya kami ne taun.. ne pn tym knduri arwah 7 hari tu

 kaka bibi, izzy,aku n ieyan

 kandid knun arr.. haha

 sama kaa?? haha

so sweet dorang~ macam gula tuntung..(ank kzn aku)

Tuesday, 23 August 2011

tips-tips meniru.. xD

haaa.. skrang ne demam exam kan?? dalam mood raya lagi ne kan.. ofkos kamu nda cukup study kan.. hehe.. ne aku bagi sdikit tips lar.. hahaha.. *tidak ada kena mengena dengan yang masi hidup atau mati*lol








1.Pastikan duduk di sebelah orang yang taiko dlm pljran.. paling2 pn yg top 3 lar di 
kelas

2.Pastikan duduk d belakang skali

3.Pastikan jarak meja kurang sedepa

4.Jangan duduk dekat orang yang mulut cibai n kuat jeles

5.Praktis utk gunakan suara low note

6.Sediakan kertas utk menulis

7.Skil passing krts jwpan; jatuhkan krtas atas lntai n biar org sbelah yg pungut(kutip)

8.Praktis utk buat muka trip innocent n slumber

9.Jangan gelabah

10.Sila peka dgn prskitaran n penjaga exam

11.Baca bismillah n doa b4 jwb exam

12.Pstikan bwat semua baru meniru

13.Pastikan anda ada hubungan yg baik dgn orang yg ingin ditiru

14.Elakkan guna skil lama spt; pura2 batuk utk mnta jwapan

15.Jika soalan objektif, gunakan kalkulator dgn tulis num soalan n jwpn pastu passing

16.Kalau salin jwpan kwn dlm subjek yg bilingual, pastikn tukar bahasa.. cth; kalau kwn tu jwb dlm bi, kmu jwb lar dlm bm..translate baa..

17.Jgn bgitaw orang laen kmu meniru

18.Lastly, tawakal dan berdoa smoga dosa meniru kamu diampuni

** tips2 diatas telah diuji oleh pakar dan didapati ada yg berkesan.. sila tnggung risiko dan lakukan atas nasihat pakar.. jika tidak Berjaya, sila buka buku dan belajar lah bersungguh2 krna anda tdak ada skil utk meniru..

~~ SOWT~~ 

Monday, 15 August 2011

SUKA DUKA ANNA


Penat aku.. pasal?? Ne lar.. penat hidup pun ada juga.. penat kena tipu.. penat kena kasi buduh2.. penat kena hurt.. penat mengharap.. penat menunggu sesuatu yang nda pasti.. penat dengan drama duniawi… tpikir maw mati?? Astaghfirullahalazim~ waras ba masi si anna ne.. nda juga lar..
Tapi kan, aku sntiasa konpius dengan diri n hidup aku sendiri.. apa aku maw?? Apa matlamat aku?? Cita2 aku?? *tapi parents aku paksa aku jadi cikgu juga* ntah lar.. hidup aku ne macam teda hala tuju.. bahagia?? Luaran memang kamu Nampak bahagia kunun.. tapi?? Aku dengan tuhan seja taw camna merana hidup aku.. orang cakap aku beruntung.. orang cakap aku ada segalanya.. hmm.. cakap orang~ dorang nda taw apa2.. banyak yang orang nda taw pasal idup aku.. pasal hidup, sejarah n keluarga aku.. memang orang ndakan sangka.. so, nda payah laar aku cerita sama orang.. nanti orang cakap aku trip minta perhatian pula.. so, biar lar aku simpan sndiri, simpan dalam hati n cover dengan happy face.. senang kan.. J

Bila masuk dalam bab cinta2?? Hmm.. hancuss..nda pernah menjadi.. semua ne gara2..…….…. Hmm.. kamu percaya sama hukum karma or badi ka?? Aku rasa aku kena semua tu.. padan lar muka aku.. semua ne balasan lar sama aku.. apa yang aku bwat sama orang sebelum ne kena balik sama aku.. aku bukan maw cakap aku  caya benda2 kurafat.. tapi aku caya balasan Allah yang makbulkan doa orang2 yang teraniaya.. kawan aku samakan sumpahan 7 keturunan dgn kes aku ne.. dya cakap mayb aku akan kena hurt 7 kali.. n now, memang sampai suda pun target dorang tu.. bila kawan aku Tanya dalam tempoh brapa lama tu.. aku cakap lar 7 kali dalam tempoh 2 tahun.. terus dya bwat muka tkejut gila n aku taw dya pkir sumting bad trus.. hmm.. aku nda bangga dengan semua tu okay! Aku sangat lah MALU !! silap2 bule kena cop player.. pdahal bukan aku yang dump dorng, dorang yang hurt aku.. n semua tu dalam tempoh yang singkat.. Standard lar pling kejap 1 bulan n paling lama pun 10 bulan ja.. nda pernah smpai tahun.. bahagia tu kejap ja tp merana b’pnjangan..brapa kali suda aku cakap ne ayat sebelum ne ar; “aku nda maw kapel2 lagi !!” sarap~ nda penah aku pgang kata2 sndiri.. orang yang pernah dengar aku cakap ayat ne pun naik muak sudaa.. tapi sekarang?? InsyaAllah.. aku nda brani janji lagi sebab aku banyak kali suda mungkir dengan janji aku sendiri.. To my dearest friends, please pray for my success and happiness okay?? May God bless u all..

I need someone that will change me inside and outside... Someone that will understand me, the one that I can trust and the one that can stay faithful.. I want happiness from him... I will wait...
Dear God, please listen to my wishes.. I wish all my wishes will come true.. Amin..

Follow by Email