Welcome to my blog.. LOVE it? thank you~ HATE it? HELL is Waiting For You..MUUAAAAHHH!! ~! !!♥sukasukicacimaki♥!!: July 2012

:: Gonjeng ::

Sunday, 22 July 2012

Bukan Rezeki Sayaa.. :')



Hey! i just finished my 'lovely' camp session.. *lovely lar sgt*
hmm.. entri kali ni bukan maw crita pasal plkn's experiences, tu kita story next entri ok! 
entri ni maw crita pasal kekecewaan beta yg tahap infinity! huh!
entries sblum ni ada crita pasal aku p interview maktab kan? n korang pun dapat rasakan betapa berharapnya aku 'agar supaya' aku dapat maktab tu..

hmm,, unfortunately i didn't get it.. what a sad life ow.. almost 1 week juga lar aku nangis time kat kem tu.. depress ni berabis.. tekanan lg bila kawan2 yg lain further their studies suda n i was like a loser ow at that time..




at the end of the day, aku decided utk masuk form 6 sebab aku teda apply mana2 lg kan.. so kpd yg ingat aku ni LOSER berabis sbab x msuk uitm, HELLO? aku yg teda apply ok! stop judging me!

n for those who yg always perli aku masuk form 6 with their punya ayat, 'aih,watpa kaw sini?' 'kenapa kaw terdampar sini?' 'napa x masuk U?' n yg paling x boleh tahan bila someone tu ckp, 'bagus2 result kaw tu pun kaw masuk form 6 ja? setaraf juga lar kaw dgn yg lain' CIBAI ow tu mulut.. these people kan mcm nda suka ow aku still kat majakir tuu.. punya sucks!!

1st day masuk form 6 a bit awkward lar coz different class .. *im in economy class..different environment and the most important thing is DIFFERENT FRIENDS!!
awww... i do really miss my old classmates!! i want them back!! there's no one will replace them.. I LOVE THEM SO DAMN MUCH!!

time masuk tu memang tahan ja dari nangis sebab aku dah terbiasa pergi sekolah mesti ada dorang! tp skrang pegi sekolah bukan dorang! huhu
aku x boleh tahan bila ada orang tegur, 'aih, tinggal sorang ja?' 'teda sudah kawan kaw sini kan..' 'mana yg lain?' aww.. those words hurt me so much baa.. time tu lar airmata bergenang.. huu




tapi its okay!! perjuangan mesti diteruskan.. buktikan kpd mereka yg suka bercakap tu.. rezeki ada dimana-mana.. n betul ckp mama aku, mgkin ada hikmah sebab maw kasi kawan mama aku d rumah.. coz i know my mum teda kawan d rumah.. after almost 3 months alone d rumah sebab aku p plkn, xkan maw tinggalkan mama aku g?

Allah maha mengetahui.. Allah telah aturkan yg terbaik utk umatnya..segala yg tejadi ada hikmahnya.. kita cuma mampu berdoa utk diberi kekuatan.. semoga rezeki aku lebih baik lepas ni.. Amiinn..

p/s- cibai betul lar ayat aku dalam ni rojak berabis.. mcm trip pulaa... ahh.. aku juga yg baca sndiri baa.. lantak lar.. hehe

Follow by Email