Welcome to my blog.. LOVE it? thank you~ HATE it? HELL is Waiting For You..MUUAAAAHHH!! ~! !!♥sukasukicacimaki♥!!: My 1st day~! weheeee~~~

:: Gonjeng ::

Sunday, 1 January 2012

My 1st day~! weheeee~~~





HAAAAAAAAAAAAIIIIIII!!!!
lama nda bwat entri kaaann.. almaklumlah, maw tenangkan hati pasal org yg nda puas aty sama blog aku nee..hehe
terdetik aku maw wat entri ne coz maw gtaw aku KERJA UDAH!! hehe


kerja apaa?? putung gatah.. caya?? hee.. nda baa.. keja d kdai jaa..
actly lama udah aku maw cari keja ne coz boring aku d rumah..
try apply dsana, teda respon.. try g tanya disitu dya blang ndamaw ambil lepasan spm.. maw yg permenant..okay lar.. cari lagi.. tym tu kdai relod ja byk tp parents aku nda sruh klau kdai relod.. kdai kek?? pun nda kna sruh cz balik malam.. huu


1 ary tu aku mnta tlong mama aku tnya d 1 kdai tuu,, kbtulan sorang jaa pkerja dya n dya ckp ADA! "bulih2.. dtg bsok.." blang tu boss.. jd bsok pn aku p report duty,, hee.. tym aku dtg tu dya bgi 'taklimat' lar smua.. (kalah2 krja engineer ar maw pkai taklimat)


pastu mama aku sempat tnya kaka pkerja tuu.. dya tnya, "dmana kaw tnggal??" trus tu kaka ckp, "sana taman *******" trus aku tkejut.. trus beta b'kata2 dlm hati, "TAMAN *******???? tu bkan tmpat tnggal musuh tradisi aku kaa?? jgn2 dya ne krabat2 dya jga"hmm..


dan sgalanyaa tbongkar gak td.. sangkaanku nda jauh meleset,, tba2 kaka tu buka crita td.. nikmati perbualan kami.......


kaka: bsok adik kakak plkn suda.. last mnit dya urus kmarin
aku: hah? adik kaka  kna plkn? (beta mula syak sumthing)
kaka: eyaa.. dya lpasan spm kan.. sna majakir.. kw dmna? st joseph?
aku: hah?? aku pn majakir.. dya kelas apa?? (abak2 suda jantungku)
kaka: jgn2 kaw ne kawan c *****..  (c ***** mrupakan geng karas n bestie kpd msuh tradisi aku tuu)
aku: kaka ne kaka c *****???? (OMG!! aku tkejut dgn bsungguh2 tym tu nda taw cmna reaksi muka aku)
kaka: eyaa.. adik kaka lar tuu.. kamu rapat ka?
aku: (oogaaaay~~ apa aku maw jawab ne??) emm.. nda lar.. kmi bkan 1 kelas.. *try cover dgn prasaan geram*
kaka: oww.. cmna dya d skul tu??
aku: (aku nda dapat tahan2 lg n tpaksa trus terang) emm.. actly geng kami nda m'ngam baa sama geng dorg tuu.. *jujur kan aku?? ;p*
kaka: ahh?? napa?? mnta puji ka dya d skulah tuu? *muka pnuh curious dgn kning naik sbelah*
aku: emm.. ceta lama suda baa tu.. besa lar budak2.. *aku cuba tenangkan keadaan*
kaka: owww.. (tiba2 customer dtg n p'bualan kontroversi kmi pun terhenti dsanaa) ^^


tp 1st day ne kekok sgt cz ndataw pa2 ne.. bingung2 jga aku sma apa yg maw dbwat tuu.. nasib adaa kaka tu ajar2 aku.. baik kaka tuu cz peramah.. 1st tym jmpa pn byk tul crita dya.. nda gak aku tungkal.. hehe
n best part is, boss belanja kami lunch KFC td!!! 1st day g dpt kfc.. hihi.. kaka tu blang ada angin dya gak maw blnja pkerja ne.. THANX BOSS YG COMEL~! :)


hope lpas ne aku dapat tangkap apa yg kena ajar2 td n jgn lar aku wat salah or kena marah2 leh bos nty.. amiiin.. :)


p/s: bsok maw p antar 1 og my gonjeng p plkn.. hrp2 boss kasi kuar lar aku kejap~~~~ btw, aku lupakan udah baa psl musuh tradisi knun tuu.. *peace yoww*

0 comments:

Post a Comment

Follow by Email