Welcome to my blog.. LOVE it? thank you~ HATE it? HELL is Waiting For You..MUUAAAAHHH!! ~! !!♥sukasukicacimaki♥!!: April 2012

:: Gonjeng ::

Sunday, 29 April 2012

tomorrow is the day!


eh? ada auto Assalamualaikum lar.. *sakai*

emm.. hari ni 29hb jadi besok mesti 30hb kan.. so besok jugak lah result permohonan maktab keluar.. *telan air liur*
ni yang aku takut ni sebab aku betul2 mau ni lebih daripada aku mau aizat abd.. eh? haha.. ehem2.. serius balik..*betulkan tudung*  tapi memang aku betul2 mau maktab tuu.. aku risau+takut kalau2 xdapat.. sebab sebelum ni apa2 yang aku check mesti result dia HARAP MAAF.. aku boleh heart attack 6 saat kalau result dia macamtu jugak besok..*nauzubillah*

just pray the best for tomorrow.. doakan saya.. *buat mata puss in boots* harap2 saya dapat.. AMIINN..



k ah.. mau tengok mentor... kbai! *lambai2 tangan*

Wednesday, 25 April 2012

Kalau boleh..........

Assalamualaikum...

ehem2.. before ni aku ada cakap mau tulis pasal ciri-ciri lelaki idaman aku kan? *angkat2 kening*
aku malas mau taip and describe panjang2 so aku bagi contoh sorang mamat ne ah.. awww... kalau boleh aku mau boyfriend macam dia.. boleh? hehe highlight the MACAM word.. aku cakap macam/seperti/ibarat dia ja kan.. bukan aku mau dia.. nampak beza? *asah2 buku lima*

ok.. aku kenal dia dekat twitter.. tweets dia semua awesome taw.. cuba baca tweets dia KAT SINI and dia ni beza sangat dengan harun salim bachik walaupUn dia selalu kaitkan dalam blog dia.. haha.. aku kategorikan dia sebagai seorang yang sweet sangat and tahu jaga hati orang.. yang bestnya kalau kita mention dia mesti dia akan reply.. *flip hair*
aku suka baca blog dia sebab ayat dia poyo gila.. hah  KLIK SINI kalau mau baca blog dia.. entry dia bagi inspirasi untuk blogger lain.. trademark dia selalu dkat blog tu, harun salim bachik,norlia ghani and tembikai lapan biji..hehe.. lagi satu, dia suka makan aiskrim! wehooo..

siapa dia? dia ialah AIZAT AMIRUL... *tepuk tangan sambil berdiri*

dia comel taw.. orang cakap muka dia macam Bruno Mars.. tapi aku rasa dia hensem lagi kot dari Bruno sebab bruno tu macam om sikit.. ;p ada juga cakap muka dia macam pelakon Aeril zafril tuu.. itu aku boleh terima k.. yang penting senyuman dia manis.. x caya? tengok ar gambar2 yang aku cilok dari twitter dia.. sorry aizat.. *susun 10 jari*


ni gambar yang buat satu Malaysia panggil dia Bruno Mars

hah.. ni gambar tayang gigi comel kan? *hulur pisau kalau cakap x*


haaah!! ni lar antara sebab kenapa aku cakap dia sweet.. dia buat untuk gf dia.. tapi dengar dah putus..  diorang sweet ok.. sayang bila putus..


ni current twitcon dia.. peace!

ok ni kreatif! tindakan bijak sangat.. boleh contohi ok..

aku excited tengok gambar ni.. melting bila tengok gambar kenyit mata tu.. *cepat2 masuk peti ais*


ok.. ni saja mau cakap diantara ciri yang aku mau.. ciri tu ada pada dia.. *cough* ingat balik k yang aku cakap aku just mau yang MACAM dia.. get it? jangan cop aku terhegeh kat dia pula taw.. tembak kang! okbai!


 p/s: saya taw blog ne maybe  xda readers sebab baru tukar url and sejak tu x pernah expose to public lagi.. so sekiranya aizat or siapa2 yang rapat dengan aizat terbaca entri ni saya minta maaf ok sebab tulis pasal aizat.. lagi2 tang ambik gambar2 aizat ni.. saya bukan nak tulis buruk pasal aizat pun.. harap maaf ok.. kalau x suka boleh bagitau ok.. saya boleh delete.. *serius kening bersambung*

Tuesday, 24 April 2012

Tweet Limit Siak!!

Assalamualaikum...




nampak gambar atas ni? aku bengang lar! baru 'beberapa' ketul aku tweet hari ni.. tu pun stengah hari aku x tweet.. jadi macam ni? nasir bilal khan pun boleh marah ok.. tembak kang burung biru tuu.. dah lar malam2 macamni aku memang suka tweet banyak benda.. geram siot bila hanya mampu baca tweet orang ja d TL.. gataaaaal hati aku... time aku benafsu tinggi mau tweet lar dia macamni.. dua malam berturut-turut ok jadi macam ni.. mana x geram.. mau komplen dengan pengasas ni.. eh, aku lpa lag nama dia.. drake? dark? aku ada RT tweet tu td taw.. ahhhh,,, nanti aku ingat balik aku gitaw.. wan maimunah pun x larat mau ingat nama2 semua tu.. k lar, x tweet maknanya aku kena tidur... selamat malam adlin aman ramli... 

p/s: agak geram bila kazen aku x reply sms aku.. grrrr!!!

Monday, 23 April 2012

Single.. *cough*

Assalamualaikum...

SAYA SINGLE.. 


phui! statement bajet gila barbie.. haha.. Anna x kisah pun bab single ni.. awesome okay.. lama x rasa hidup single *jolok tekak*
bila fikir-fikir balik, alaa.. rilek ar.. baru almost 5 bulan.. ada lagi yang langsung x pernah couple.. kalau boleh aku mau tukar life dengan orang x pernah couple tu.. pasal? hmm.. saja mau jadi ibarat daun hijau yang baru lahir. *apa aku merepek ne barbie?*
ehem.. lagi satu, aku tengok kat luar tu lagi ramai yang cantik,lawa dan handsome still single.. aku kagum lar orang2 macam tuu.. x tau kenapa.. so dalam otak karat aku ni memang lar t'fikir, 'sedangkan diorang yang cantik,lawa pun still single ni lagi aku yang t'hegeh2' *batuk*
sekarang ni memang aku fikir pasal future aku ja.. *makin matang aku weh* kalau mau ada bf pun biarlah yang kawin terus... pilihan parents pun boleh.. eh? haha
ok lah.. tu jaa kot.. battery lappy agak gay sekarang ni.. InsyaAllah panjang umur aku update lagi.. *lambai2 tangan*


p/s: lepas ni aku akan story pasal lelaki idaman and pasal ex2 aku kot.. *pehal bahasa agak minta samak ni*

Saturday, 14 April 2012

Saya Risau.. :-/

Assalamualaikum..




sebenarnya aku risau.. risau pasal masa depan.. sangat.. apa lar nasib aku lepas ni.. result aku hari tu memang ok.. tapi lagi ramai yang lebih bagus.. hmm.. haritu aku ada isi 1 tempat.. memang tempat yang aku maw masuk sangat2.. guess what? 120 kekosongan sahaja seluruh Malaysia.. eeerghhh... please lar.. brapa ramai yang cemerlang.. so aku harap yang cemerlang2 tu x payah ar isi tempat tuu.. pergi ar jadi doktor or engineer sana.. btw, aku risaw sebab semau tawaran akan keluar bulan Mei ni tapi time tu aku masuk plkn.. so? macam mana maw taw atau urus?? eerrghh... plkn menyusahkan!! 

p/s: apa-apa pun, rezeki di tangan Allah.. doa dan tawakal menjadi taruhan.. 

Thursday, 12 April 2012

Sebenarnyaaa.... Saya.....

*cough* Assalamualaikum...

SEBENARNYA........





Emm.. dunno camna maw start.. actually aku sentap dengan salah sorang kawan aku ni.. yelaa.. aku ni kan sensitif sangat.. so kenapa still maw cerita pasal tu.. skill dia tu macam maw cakap, "see? u're a loser and i am the winner.." aku makan dalam taw.. malu aku maw berdepan dengan dia and kawan-kawan aku yang lain lepas ni.. "kaw ada dapat blablabla? aku ada...." bayangkan kalau kawan aku yang lain tu taw, mesti ada ar suara-suara sumbang cakap "eh, bukan dengan kaw lagi?" mesti dalam hati tu cakap, tu arr.. perasan sangat.. yaa... yaa.. i have to change.. so do i need to forget all my past life? seriously aku rasa maw lari ja dari diorang semua tu.. memang aku sengaja x reload fon aku sekarang sebab 1 alasan untuk x reply sms2 diorang.. call2 diorang pun aku x angkat lagi.. aku lupa kawan kaa?? hmm... memang aku akan tukar number phone lepas ni.. lari dari masalah.. lari dari rasa malu and lari dari rasa sentap.. no one akan taw except my family.. perkara ni memang agak lama dah.. it happened on last time kitorang hangout yg hampir sehari suntuk.. aku fikir perkara ni kejap jaa tapi betul2 ar aku sentap smpai makan dalam.. hmm...tapi aku rasa apa yang dia buat tu ada baiknya juga sebab buat aku sedar supaya tidak...................hmm
tetiba rasa maw nyanyi pula,
"selama ini ku mencari-cari teman yang sejati lalalalaaa.." eh, lupa lirik lar pulaa..sokey2, suara still mantap.. haha

p/s: hari ini tonsil saya berdarah.. kbai..

Wednesday, 11 April 2012

Chet!

Haktui! Hakpui! pui2! buang karan!! aku stay up lmbat b'reply tweets rupanya sama perempuan... phuuuuuuiiiiiiiiiii!!! tiada perkataan yg mampu describe betapa menyampah n menyesalnya aku breply tweets dgn dia,, buuuwww.. fan dia juga rupanya bwat acc tu. patut ar x rmai followers.. ee.. geraaaam pun adaa.. the moment dya ckp, 'bukan i yg nyanyi,diorang aarr..' memang aku syak antara 3 org tuu... wuuu... xdapat lpas geram d twitter sbab dia dah follow aku.. dan aku kononnya lar follow back.. tp nty aku akan unfollow back tuu... hoho... em, bukannya aku xmaw breply teets sama pompuan.... tapi tyme tu aku eksited n berharap sgt yg reply tu diantara group members dorang... namuunn.... sob3... nyyte,,,,

Guess What??




Assalamualaikum..

Hari ni masuk hari kelima beta demam.. agak pelik kan? sakit kepala berdenyut-denyut dan yang paling penting TONSEL GUA!! huaaarghh!! *b'tukar jadi shrek*
memandangkan hari ni pertabalan 'uncle' saya jadi Yang Di Pertuan Agong Yang Baru *cough* 
jadi beta umumkan CUTI UMUM untuk seluruh rakyat Malaysia!! Hidup Agong!! *sneeze*

Tapi yang x best demam ne lar.. hari kelima barulah aku diangkut ke klinik.. maw bangun pun ala-ala manja gitu.. agak longlai.. aku hanya sempat menonton 'uncle' aku di kaca televisyen kurang daripada setengah jam sebab Auntie Besar*gelaran daripada anak2 buah mama aku* sudah memujuk kanak2 purba ini untuk bersiap ke klinik.. disebabkan agak malas, jadi aku cuma sarungkan tarcksuit,long sleeves dan tudung ekspress kaler hitam.. memandangkan cuaca agak panas2 manja, so aku kononnya pakai lar sepek mata hitam yang besar macam mata lalat tu.. mama aku gelak lpastu dia cakap macam artis pergi court.. aku memang xda mood maw gelak so hanya snyuman kambing yg mampu ku ukir,, wakaka

dah sampai klinik, x brapa ramai pesakit so tunggu pun x lama..time bertentangan mata dengan doktor tu, macam2 lah dia tanya.. aku cuma biar dia periksa sebab malas maw bagi keterangan.. tapi bila aku bagitau yang aku alergik dengan panadol hospital, terus dia gelak sambil cakap, "ada-ada ja kau ni..cerewat pulaa" duh! aku x tipu ar.. AKU X TIPU! wahaha.. tp memang ramai x percaya pun.. tapi memang aku x boleh makan panadol tu sebab leher beta akan gatal..hoho

ok,sesampainya dirumah, aku tanya anty besar, "ma, napa lama juga aku demam ni?" lpastu mama aku ada kuarkan 1 uncang yg dalam dia mungkin kayu/akar hutan.. "hmm..mungkin kau keteguran..cuba mandi air ne"
Alhamdulillah, lepastu ok sikit tapi x taw lar atas jasa uncang 'misteri' tu or ubat klinik tuu... DEMAM KETEGURAN? hmm.. selalu sangat....aku pun xtaw apa yang aku tegur..lol

oyaa... malam ni kecoh pasal amaran tsunami dikeluarkan di lautan hindi yang tempiasnya melibatkan negara kita gak... seram juga tapi Alhamdulillah amaran tu dah di tarik balik.. tapi walaupun amaran tsunami dah ditarik balik, amaran Allah sentiasa ada.. itu amaran Allah sebenarnya... :)

ok lar.. time makan ubat pun dah sampai so kemungkinan besar lepastu beta akan beradu... selamat malam rakyat jelata.. Wassalam.. :)

p/s: apalah batak sangat aku ne kejap guna AKU/SAYA/BETA..


Sunday, 8 April 2012

Demam...

Assalamualaikum..

hari ini aku demam.. kbai!




lol


pendek sangat? ok lar.. rasa demam ni dari petang kemarin lagi.. tapi memandangkan aku tidak gemar 'memakani' panadol, jadi aku buat-buat kebal yang kononnya minum air banyak-banyak pun sudah cukup.. namun sangkaanku meleset bila aku demam yang sangat teruk hari ni.. dari pagi lagi aku pening dengan badan yang panas.. yang lagi malang bila aku period dalam masa yang sama.. bayangkan ja lar semua sakit tu combo.. sabar ja lar.. so dari 8 pagi aku turun dengan selimut yang tebal dan mengampai di kerusi panjang depan tv.. tengahari pun masih lagi ni berkulut dalam selimut.. ala2 sauna gitu! haha
selera makan pun tiada tapi mama aku paksa makan untuk makan ubat jadi dia masakkan bubur.. namun, semua makanan yang masuk tekak ni memang rasa tawar jaa.. 

ok lar maw sambung bersauna lagi ni.. kapla gua pun masih denyut2 lagii.. so, got to gooo....

Friday, 6 April 2012

HAHA.. Batak!

ASSALAMUALAIKUM... 



nampak tajuk tu? actually beta tidak tahu mahu letak tajuk apa.. memandangkan beta suka sebut perkataan 'batak' tu, jadi beta bubuh lar perkatan 'batak' tersebut..

apa itu BATAK?? actually beta pun tidak tahu apa maksud perkatan batak tu.. ianya seperti seronok untuk disebut..lol tetapi mengikut sumber2 yang 'boleh' dipercayai, batak bermaksud lebih kurang macam 'excited' dan yang paling penting bukan perkataan mencarut ok adik-adik...

ok.. berbalik kepada kejadian yang berlaku hari ni... hmmm... actually tidak ada apa-apa yang menarik pun.. memandangkan hari ni Good Friday maka ianya cuti bagi negeri Sabah dan Sarawak.. semenanjung thaipusam ja ok.. emm.. hari yang hujan dan boring.. boleh tahan beta tidur petang tadi.. ternak lemak katanya...


disamping itu, tadi baru sahaja beta mendapat panggilan daripada adik angkat beta yang ala-ala tanggang itu.. dia ni annoying sikit.. suka hilang macam biskut lepastu muncul tiba-tiba bila dia ada problem.. malang kan? tadi kononnya dia telah putus dengan girlfriend dia yang a bit annoying juga..phui2! baru taw.. sudah lar adik2..better concentrate spm tahun ni.. bunga tahi ayam bukan sekuntum dan kumbang tahi bukan seekor kan?


baiklah, sampai disini sahaja coretan beta.. sepupu beta lagi ingin menggunakan laptop cabuk ni.. selamat malam rakyat jelata.. :)

p/s: phui! agak buang tebiat aku malam ni.. penat siot taip ayat hang tuah ni.. sokey, demi menjadi melayu sejati..lol

Thursday, 5 April 2012

Batak! PLKN siot!

AAAARRGGHHHH!! ASSALAMUALAIKUUUMMM!!

tadi tengah check2 time line twitter tiba2 ada orang cerita pasal penempatan PLKN.. apa lagi, dengan sepantas kilat sabung menyabung di langit, aku pun buka lawanweb rasmi PLKN.. dengan lancar jari jemariku menaip nombor ic..*ayat karangan spm*

 dia loading dan aku tunggu dengan penuh harapan agar dia tiba-tiba keluar 
"MAAF, SEBENARNYA ANDA TIDAK TERPILIH.. KAMI YANG BUAT SILAP SEBELUM INI"
namun sangkaan luar biasaku itu meleset apabila web itu keluarkan benda ni.. Phui!



DERRMM! itu lar perkataan pertama keluar dari mulut aku.. tapi bila tengok kat sipitang..hmm.. boleh tahan... dengar2 kem baru.. aku cuma berharap jangan ar aku kena d Kota Belud sebab sana banyak kepala terbang..heekk
kawan2 aku ada yang dapat kat smenanjung.. kira jeles juga arr.. tapi fikir2 balik, eh sokey lar tuu.. kan sana jauh.. ok lar tuu kat Sabah jaa... tapi aku betul2 maw ada kawan satu kem supaya tidak 'tungkal/ulung/forever alone'..

aarrghh!! banyak lagi maw urus lepas ne.. maw sambung study!!!

p/s: habis ar twitter aku selama 3 bulan......... -,-'

Wednesday, 4 April 2012

Begitu lar awan nanooo...

Assalamualaikum.. selamat tahun baru! belum terlambat lagi kan..hehe



bulan ni bulan April, tapi aku maw cerita pasal bulan-bulan sebelum ni.. ehem2, seperti yang diketahui umum,*penanda wacana baik punya!* beta ni lepasan spm.. lepastu result SPM baru ja beberapa minggu diumumkan.. ironiknya,*hebat siot* result spm tu diumumkan cun2 corner baik punya time birthday beta 21 Mac.. terima kasih KPM.. disebabkan kalian beta langsung tidak excited untuk sambut birthday.. 1st time pula nervous tunggu birthday sendiri...

result beta? biarlah jadi rahsia kerajaan... walaupun tidak A lurus, beta tetap bersyukur.. ada jugak beberapa ketul A.. Alhamdulillah.. time ambik result confirm ah tidak ramai orang yang ingat birthday beta.. malang siot! even best friend sendiri pon tidak ingat.. tapi beta faham.. maw murka pun tidak boleh sebab tahu yang masing2 focus pasal result jaa.. tapi ada jugak arr beberapa insan comel yang ingat birthday beta... terima kasih rakyat jelata!



Hadiah Birthday??
hmm... aku rasa result aku tu pun kira hadiah birthday terbaik dah.. :)
tapi ada anak  dato bagi aku duit time ambik result tuu. dia kira junior aku ar... dia salam aku tapi dalam salaman tu ada duit.. eh? feeling2 mama pengantin pula aku time tuu.. hehe

tapi kan, tahun ni aku dapat satu hadiah yang sangat sweet aku rasa.. dari artis and pelakon baru.. aku kenal dia dari twitter.. Sheikh nama dia and dia ada band dengan The Revellers.. dia ada berlakon drama Cinta Strawberi Coklat setiap rabu,9.30 di TV2..they're awesome!*dorang x bayar aku pon!loll* bila dia tahu birthday aku esok harinya, malam tu terus dia buat birthday wish siap nyanyi lagi lepastu upload kat youtube.. batak! kembang kempis hidung aku time tengok tu!haha...


tapi kan,, yelaaa.. artis kan... makin ramai peminat makin lupa dengan fan dia yang dok sebok promote dia dulu! dari followers dia yang cuma seratus lebih, sekarang dah nak beratus ratus ratus lepastu rasanya dah lupa kot kat aku. aku tweet dia x perasan pon.. kalu dulu selalu dia reply..sekarang paling untung pon di retweet  ja! sadis siot! 

p/s: dalam percubaan untuk gunakan bahasa melayu selengkapnya kerana time spm hari tu BM aku tidak A+.. malu siot..............


Follow by Email