Welcome to my blog.. LOVE it? thank you~ HATE it? HELL is Waiting For You..MUUAAAAHHH!! ~! !!♥sukasukicacimaki♥!!

:: Gonjeng ::

Monday, 6 October 2014


What a complicated relationship hmmm
Satu benda ja yanng aku mau dia tau, AKU BUKAN JENIS YANG MINTA LAYAN 24/7 PUN DARI DIA, AKU CUMA MAU KENA INGAT JA. Setakat good night and good morning setiap hari tu pun aku sangat sangat hargai daripada orang sesibuk dia. Walaupun aku tau bukan 24/7 juga dia menghadap kerja dia tu tapi sokey im used to it ba.


Hmm kali ni aku nda merasa langsung bergaduh berbaik, merajuk memujuk, marah, sakit hati, manja2 ketawa menangis.. hmm kalau mau rasa semua tu kahwin lah!! Kahkahkah i just assumed this as a matured relationship.. katanya pun sama ‘orang tua’ kan jadi memang begini lah kali
Well honestly aku nda tau sama ada kami dapat teruskan hubungan ni sebab aku tau matlamat dia untuk kahwin. Tapi aku?? Hmmm macam jauh masi fikir pasal tu.. mama aku lagilah nda mau aku kahwin awal.. mau aku sambung master lagi.. nahhh mandul lah dia nanti tu kalau mau tunggu aku juga.. kesian juga aku.. lol so i don’t how this relationship will stop and end. I just hope it will stop calmly, peacefully without any hatred.. but i still will pray the best for us.. 
well I LOVE HIM actually


p/s: my mum know already about us.. pheww senang sikit hati

Monday, 25 August 2014

STORY OF MY LIFE (PART I)


it had been almost 4 months back since my last post..

a lot of things had happened.. nda tau mau cerita yang mana satu dulu..

LIFE
alhamdulillah i got an offer to further my studies in financial economics at ums.. may Allah ease my journey as a student.. Amin

LOVE
hmm it's complicated.. really complicated.. i'm just looking forward for what will happen next.. i'm just following the flows.. btw i miss my ex..lol

FAMILY
hmm it's complicated too but i'm still happy as long i am with my mum

to be continued........

Saturday, 3 May 2014

SAKIT HATI

Inhale.. exhale..
Pada mulanya i just want to let it go and try to start a new life.. but seems ada yang nda puas hati pula.. i’ve tried not to hate you but you force me to hate you.. yeahh.. indeed!

Try to blame me with all of these?? Said that im selfish?? Tuduh saya ada orang baruu?? Cakap i never think about others’ feeling?? Wow.....
Double wow!!!
SIAPA DUMP SIAPA?? SIAPA TINGGALKAN SIAPA??

You dumped me at that night.. then i replied on the next day.. i texted and whatsapped.. NO RESPOND!! OK FINE.. so saya anggap kali ni betul2 serius.. no text or anything for a week.. honestly, i was waiting for it.. tapi tiadaa.. so at that time i’ve set my mind and my heart that we are not meant to be together.. and it really hurts me and there’s no turn back.. i really take it seriously..

Tapi bila perasaan suda fade, tiba2 muncul.. hello?? Kau datang dan pergi sesuka hatimu?? Bila diperlukan baru mau kutip balik? Lepastu nda berguna buang lagi? Saya tiada perasaan ka? Saya hati batu ka? Ingat perasaan ni pandai hilang pandai datang pandai hilang lepastu datang lagi? Macam kena bodohkan pula..

Bila saya cakap saya selesa dengan hidup saya sekarang means saya selesa single..saya selesa bila tidak payah mau fikir jaga hati orang.. i can feel there’s something lifted up from my shoulders.. walaupun at first memang susah.. sangat susah.. i’ve learned to live half alive.. then i got my strenght back.. so are you trying to play with my heart again?

So there’s no need mau cari salah saya.. dont try to blame me on this because i never blame you.. sy terima bila sy dilepaskan secara baik sebab sy faham sy nda mampu untuk jadi yang diinginkan.. dia sendiri cakap dia nda tahan dengan semua ni.. so?? Buat apa mau seksa someone tu utk paksa stay lagi.. so i just let it go..

Tapi sekarang jangan mau keruhkan lagi keadaan dengan bercakap macam2 lagi.. macam sy yang tamatkan semua ni kunun.. i still keep your text.. the text yang menamatkan semuan ni.. just move on.. i know it’s hard but there’s no other ways..

Saturday, 24 August 2013

SPEECHLESS II

THERE IS NO WORD THAT COULD EXPRESS MY FEELINGS RIGHT NOW..
MIX OF FEELINGS..
NO ONE UNDERSTANDS ME..
EVERYONE WANTS TO BLAME ME..
I HAVE FEELINGS TOO..
KILL ME IF YOU GUYS HATE ME..
THROW ME AWAY IF YOU DO NOT NEED ME..
LEAVE ME IF I AM NOT NECESSARY IN YOUR LIFE.
THANK YOU..

Tuesday, 20 August 2013

Saturday, 13 July 2013

HATI DAN PERASAAN


malam ni agak emosi..
ntahlah.. dalam minggu ni selalu dapat mimpi buruk.. mimpi cik abang curang.. selalu sangat mimpi macam ni..hmm
bila bagi tau dia, dia cakap jangan fikirkan sangat cuma mimpi..
tapi perempuan ni lain.. sentiasa risau perkara tu..
saya bukan apa, cuma mau dia yakinkan saya ja..
sebab benda ni pernah jadi dalam hidup..
*dulu*

saya mimpi dia curang, dia betul2 curang..
dia berabis risaukan saya jangan curang, tapi dia pula yang curang..
dia salah send sms, tapi kaver salah taip, tapi sebenarnya dia yang curang..

sebab tu lah saya takut.. sebab perkara ni pernah jadi.. pengalaman.. ndakan maw biar jadi lagi..
serik baa.. fobia..
saya begini pun bukan dia pujuk hati ni supaya percayakan dia..
ntahlah sedih juga lah..
kadang-kadang dia tanya 'ok ka?' saya tetap akan jawab OKAY.. 
sebab saya MALAS mau layan perasaan..
tapi semua tu di mulut ja.. hati? tuhan ja yang tahu..
walaupun mulut kata redha, hati belum tentunya ikhlas..

dear Khairulanwar, jika anda ada orang lain, tolong lepaskan saya.. saya redha.. tidak perlu seksa atau mainkan perasaan saya.. jika hati anda dengan orang lain, saya relakan kerana cinta itu tidak boleh dipaksa.. :')




*menaip dalam deraian air mata..

Thursday, 11 July 2013

CONFESSION ALA-ALA AWANI.. LOL


NAK TAHU TAK??
HARI NI HARI APA??
HARI NI HARI KHAMIS!!
JAWAPANNYA DAH 9 BULAN KITA COUPLE!!

HAHAHAHAHAH..

ni cuba try test buat pengakuan macam adik Awani kita tu.. kita?? maigaad.. adik korang k.. lol
tapi seriously memalukan laa.. tapi sokey.. dia cuma seorang budak yang mempunyai perasaan cinta di zaman teknologi IT ni.. sebab tu post bagai.. hoho

back to the topic, memang hari ni monthsarry kami pun.. saja mau bagitau sebab jeles dengan awani tu yang baru seminggu dah kecoh.. hoho

btw, HAPPY 9TH MONTHSARRY SAYANGG.. :)





































P/S: sambung PBS eko.. -,-'

Follow by Email