Welcome to my blog.. LOVE it? thank you~ HATE it? HELL is Waiting For You..MUUAAAAHHH!! ~! !!♥sukasukicacimaki♥!!: ROMANTIK VS JIWANG~!!

:: Gonjeng ::

Wednesday, 14 December 2011

ROMANTIK VS JIWANG~!!

ramai lelaki tanya, perempuan suka lelaki jiwang or romantik??

 sblum tu, kamu taw kaa apa beza jiwank n romantik?
meh lar aku bagi terang skit beza dua benda ne bagi pndapat aku laar..


JIWANG 

Jiwang?? yuckss.. seriously aku nda suka org mat jiwang.. lemaah akuu.. org2 jiwang slalunya ne yg selalu layan novel2 cinta n lagu2 jiwang.. perrrgghh~ komfom ayat dorang ne ayat pujanga cintaa.. memang ada juga pompuan yg suka gilak mamat2 yg camni.. tp aku?? "selamat jalan romeo~" lgpun mamat2 jiwang ne slalunya taw cakap jaa tp bwat?? hampehh!! tuu laar aku nda sukaa.. mat jiwang ne slalu jga aku gelar "mulut manis"..
contoh2 ayat:

" aku sangat mencintaimu, demimu sanggupku renangi lautan api"
" percayalar padakuu, belah lar dadaku lihatlar hatikuu"
"andai kau bunga, aku kumbang yg bakal menemanimu hingga ke akhir hayatku"
"tanpamu nafasku terhenti, jantungku tak berdegup" 
*n byk contoh2 lain g yg signifikan*

WHAT?? eeuuuw~~
lg 1, mamat jiwang ne lembut hatinyaa.. senang tersentuh.. sanggup keluarkaan air mata utk org tersyg.. quite nice, susah maw carii.. rmai girl idamkan.. tp aku? tidaak sayaaang~ bgi aku, klau btul maw nangis, jgan lar maw bgitaw pompuan tuu.. nangis dyam2 jaa.. baru ikhlas air mata tuu.. hee








ROMANTIK

Romantik ne boleh disama ertikan macam 'sweet'.. romantik ne slalunya dibuktikan dengan perbuatan n kelakuan terus.. nda main lar skadar ckp d bibir jaa.. org yg romantik ndakan tnjukkan  terang2 dya romantik sebab org yg macamni lebih suka wat kejutan utk pasangan masing2.. org yg romantik ne slalu nda dapat ungkapkan cinta dengan kata2 tp slalu dengan perbuatan terus.. mat romantik ne slalunya nda expert lar bjiwang2.. dorang pun bule rasa tegak bulu roma trus klau try bjiwang.. 
contoh : 

"dya ckp nda jadi jmpa kamu tp tiba2 jaa dya dtg depan kamu lpastu bawa hadiah/bunga/coklat"
"kalau dya maw cakap I LOVE YOU dya nda slalunya main ckp jaa tp dya mgkin wat video gmbar2 kamu or wat kolaj gmbar2 kamu"
"dya slalu wat kejutan utk kamu"
"dya salu luangkan masa sama2 mcm makan kaa wlaupun cuma mkn eskrim jaa"
*byk lagi laar!*






p/s: tidak ada kaitan dgn yg masi idup atau telah mati aar.. ne pendapat akuu jaa k.. jan terasa ok.. :) peace yaaw~

*cuba tekan caps lock n hit like.. anda akan terpesona mlihatnyaa*

4 comments:

Syahrin Rahimi said...

aku sda tau aku jenis yang camna..hehe.. sebijik pa yg diterangkan..(gembira) =D

annafarhana said...

hehe.. jadii kaw jenis yg mana laar??

Syahrin Rahimi said...

=(... mang banar cakap ko..ppuan skang lebih suka lelaki jenis jiwang ..

baru ja mo gembira2 kelmarin..da kuciwa pula suddenly.. isk,isk..(sedih)

annafarhana said...

alamaaak.. ngapa can? cian jua kaw ani.. nda smua bini2 suka laki jiwang baa..udah ta kuciwa atuu.. :)

Post a Comment

Follow by Email